Університет банківської справи налагоджує співпрацю з Йорданією

З 5 вересня 2015 року проректор з навчально-виховної роботи та міжнародного співробітництва Університету банківської справи Олексій Другов у Йорданському Хашимітському Королівстві. Робоча поїздка ...

Йорданія
Університет банківської справи налагоджує співпрацю з Йорданією

З 5 вересня 2015 року проректор з навчально-виховної роботи та міжнародного співробітництва Університету банківської справи Олексій Другов у Йорданському Хашимітському Королівстві.

Робоча поїздка відбулася в рамках співробітництва з рекрутинговою компанією «Альмаджид Глобал”, що займається організацією закордонного навчання йорданської молоді. Щорічно ця фірма направляє в Україну 50 і більше бажаючих здобувати освіту саме в нашій країні. Загалом в Україні (переважно у медичних вищих навчальних закладах) навчаються більше 400 студентів з Йорданії.

Під час зустрічі з Надзвичайним та повноважним Послом України в Йорданії доктором Сергієм Паско було обговорено питання економічних та соціально-культурних зв’язків, проблем візової підтримки та навчання йорданських студентів в українських вищих навчальних закладах.

За словами Олексія Другова, посол пообіцяв усіляку підтримку Університету в питаннях співробітництва та запросив взяти участь у Міжнародній виставці та конференції з питань вищої освіти на Близькому Сході «TA’LEEM». Захід проходитиме 2-4 листопада 2015 року під патронатом Прем’єр-міністра Йорданії Абдалла Нсура та за підтримки Міністерства вищої освіти та наукових досліджень Йорданії.

Під час зустрічі з директором Департаменту акредитації закордонних університетів д-ром Моххамедом Аль-Збуном, що відбулась у Міністерстві вищої освіти та досліджень Йорданії було досягнуто домовленості про співробітництво з Університетом банківської справи.

“В Аммані створено цілий науково-технічний центр, що складається з декількох університетів, науково-дослідних центрів, технопарку. Він займає цілий район міста. Якості освіти тут приділяють велику увагу”, – каже Олексій Другов.

Йорданія дуже відповідально ставиться до закордонного навчання своїх студентів. Кожен закордонний заклад, що прагне навчати йорданців проходить детальну акредитацію у міністерстві. Необхідно заповнити детальну анкету, що включає в себе інформацію про усі навчальні програми та викладачів Університету, погодити її в МОНі, МЗС, Посольстві Йорданії в Україні .

“У міністерстві кажуть, що прагнуть забезпечувати фахівцями не тільки Йорданію але й весь Близький Схід, тому дуже велику увагу приділяють якості підготовки студентів закордоном. У міністерстві зацікавились нашими програми подвійних дипломів та досвідом їх впровадження, а також системою якості ISO, що діє в Університеті», – підкреслив Олексій Другов.

Співробітництво з Йорданією є стратегічним, вважає проректор УБС Олексій Другов, адже ця держава наразі залишається однією з небагатьох стабільних країн на Близькому Сході, що є  надзвичайно привабливо з точки зору туризму та розвитку бізнесу. 

****

Університет банківської справи – вищий навчальний заклад, який має IV рівень акредитації, створений відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.06.2006р. Університет банківської справи об’єднує чотири інститути у Харкові, Львові, Черкасах та Інститут банківських технологій та бізнесу у м. Києві. Розпорядженням Кабінету Міністрів України №666-р від 24.06.2015р. Університет банківської справи з 1 вересня 2015 року передано з управління Національного банку України до сфери управління Міністерства освіти і науки України.

 

Контактна особа:

Панченко Ольга Вікторівна

Прес-служба Університету банківської справи

тел.: +38 (044) 425-02-06

E-mail: [email protected]

URL: www.ubs.edu.ua


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення