У Чугуєві правозахисники організували «чаювання з поліцейським»

4 серпня 2017 року, в День Національної поліції України, у м. Чугуєві Харківської області відбувся круглий стіл «Чугуївська поліція та громада – співпраця, направлена на результат», присвячений ...

Додано:
kobzar

???????????????????????????????
У Чугуєві правозахисники організували «чаювання з поліцейським»

4 серпня 2017 року, в День Національної поліції України, у м. Чугуєві Харківської області відбувся круглий стіл «Чугуївська поліція та громада – співпраця, направлена на результат», присвячений питанням налагодження співпраці між поліцією та громадськістю, що проходив у форматі «чаювання з поліцейським».

На зустріч із начальником сектору кадрового забезпечення Чугуївського відділу поліції Кирилом Сазоновим зібралися депутати Чугуївської міської та Чугуївської районної рад, голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), громадські активісти, волонтери, учасники бойових дій, ветерани органів внутрішніх справ – ті, хто турбується проблематикою забезпечення безпеки в громадах.

Хоча, з огляду на літню спеку, гарячий чай довелося замінити на охолоджуючі безалкогольні напої та воду, розмова виявилася напрочуд продуктивною. І це була не нудна лекція, «підсолоджена» печивом та смаколиками, а відвертий невимушений діалог з питань, які цікавлять усіх.

Речник поліції розповів про новації останнього часу, про реформу сектору реагування патрульної поліції, про пілотний проект із запровадження діяльності детективів, учасником якого на Харківщині став саме Чугуївський відділ поліції, про те, які результати дала атестація, про нові правила набору співробітників до лав Національної поліції, про успіхи та проблеми в роботі сучасних поліцейських.

Представники громадськості піднімали питання необхідності активізації профілактики та боротьби з незаконним обігом наркотиків, крадіжками металу, безакцизної торгівлі цигарками тощо.

На закінчення заходу заступник голови Чугуївської правозахисної групи (ЧПГ) Юрій Чумак висловив подяку Кирилу Сазонову – за співпрацю в сфері розбудови community policing – моделі поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду, зміцнення зв’язків між поліцією і суспільством. А правоохоронець закликав активних городян до співпраці з поліцейськими.

Цінність подібних зустрічей полягає в тому, що громадяни мають змогу у неформальній атмосфері поспілкуватися з поліцейськими. І пересвідчитися, що людина в погонах – у першу чергу – професіонал і захисник, готовий у будь-який момент прийти на допомогу.

Нагадаємо, що 26 липня було підписано Меморандум про співпрацю між Чугуївським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області та міськрайонною громадською організацією «Чугуївська правозахисна група». І дане «чаювання з поліцейським» фактично стало першим із заходів на втілення в життя положень Меморандуму.

Зазначимо, що круглий стіл проводився ЧПГ у рамках проекту «Платформа «Поліція та громада – співпраця, направлена на результат» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Tolocar презентував інноваційні рішення на "Майстернях міст"

Чи може соціальне підприємництво відіграти роль у зміцненні сільських регіонів України?

Адвокаційна поїздка українських мерів у США для підтримки зеленої енергетики України

Молодь з 30 громад здобули навички адвокатування у межах проєкту «Активна молодь – сильна громада»

Відкрито конкурси підпрограми МЕДІА “Креативна Європа” 2025

Як робота із експертним громадським сектором допомагає територіальним громадам ставати енергетично незалежними?