Мультфільм у подарунок: вихованцям лубенського дитячого протитуберкульозного санаторію показали українські мультфільми

Лубенські активісти влаштували для дітей кінопоказ. Подія, що проходила під гаслом «Подаруй дитині радість», відбулася днями в лубенському дитячого протитуберкульозного обласного санаторію. ...

Додано:
tviisvit

DSC_0072
Мультфільм у подарунок: вихованцям лубенського дитячого протитуберкульозного санаторію показали українські мультфільми

Лубенські активісти влаштували для дітей кінопоказ. Подія, що проходила під гаслом «Подаруй дитині радість», відбулася днями в лубенському дитячого протитуберкульозного обласного санаторію. Організували захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» та Студія сучасного танцю «Ренесанс». Для показу підготували мультфільми як сучасного вітчизняного виробництва, так і минулих років

DSC_0071«Ми підготували не тільки кінопоказ, а і цікаву ігрову програму: розваги, ігротеки, колективну розмальовку , неформальне спілкування, а також, можливість розучити танцювальні рухи разом з професійним майстром», – говорить організатор заходу Олександр Чепур.
Як пояснили активісти, мета подібних заходів – допомога у реабілітації та реінтеграції в суспільство дітей з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах та створення необхідних умов для їх фізичного та інтелектуального розвитку.

Тож, для дітей влаштували імпровізовані ігрові майданчики з підлоговою грою – лабіринтом, яка допомагає розвивати логічне мислення, вимагає від гравців уваги та командних дій. Діти вчаться спілкуватися між собою, поважати особистість і думки інших, взаємодіяти разом.

Психологічні дослідження в даній сфері демонструють, що інтелектуальна сфера дітей з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, дітей вулиці, вихованців шкіл – інтернатів часто характеризується вузькістю кругозору, бідністю словникового запасу, слабо розвинутими здібностями виражати свої емоції, а також відсутністю елементарних знань культури, мотивації навчання. Тому, залучення до неформального спілкування з дорослими фахівцями, ігрова діяльність, творчі вправи є ефективними інструментами поведінкових змін.

DSC_0059«Діти, які часто стають непотрібними для своїх батьків, діти на яких суспільство поставило тавро. Дуже хочеться хоч на хвилину зробити їх щасливими», – написав на своїй сторінці у Фейсбук один з організаторів заходу, керівник студії сучасного танцю «Ренесанс» Дмитро Лоховицький.

Все це стало можливим завдяки проекту “Злочинці не назавжди: соціальна підтримка молоді Лубенщини, яка перебуває у конфлікті із законом” що впроваджується за підтримки Британської Ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни». Партнер проекту служба в справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи