Навчальна програма стажування із дотримання прав людини у конфліктних і постконфліктних ситуацій

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Навчальна програма стажування із дотримання прав людини у конфліктних і постконфліктних ситуацій

Проект «Навчальні програми професійного зростання» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає набір кандидатів для участі у програмі стажування на тему: «Механізми здійснення правосуддя і дотримання прав людини у період конфліктних і постконфліктних ситуацій».
Орієнтовна дата поїздки – 5-13 грудня 2015 р.

Останній термін подання документів на програму – 8 жовтня 2015 р.

Основною метою програми «Механізми здійснення правосуддя і дотримання прав людини у період конфліктних і постконфліктних ситуацій» є покращення рівня знань і навичок фахівців правозахисної системи, експертів системи правосуддя та верховенства права щодо механізмів правосуддя у перехідний період. Протягом навчання учасники дізнаються про судові і несудові процеси та механізми, у тому числі про ініціативи прокуратури, сприяння ініціативам щодо права на істину, забезпечення репарації, інституційних реформ та національних консультацій. Також учасники ознайомляться із практичною реалізацією підходів та концепції правосуддя в перехідний період, включно з визначенням основних учасників процесів правосуддя перехідного періоду, а також методів їх консолідації та залучення до спільної діяльності. Окрім того, учасники детально вивчатимуть способи вирішення чутливих та спірних питань. Отриманий протягом навчання практичний досвід сприятиме створенню добре функціонуючих механізмів правосуддя у перехідний період, які покладуть край безкарності та підтримуватимуть верховенство закону і, таким чином, посилять демократичне управління в Україні. Навчання забезпечить учасників знаннями та навичками, важливими для роботи з минулим і спілкування з представниками різних сторін, включаючи учасників збройних формувань та колишніх політичних в’язнів.

Навчальна програма «Механізми здійснення правосуддя і дотримання прав людини у період конфліктних і постконфліктних ситуацій» проходитиме у Боснії та Герцеговині і триватиме один тиждень.

Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Знання англійської мови не вимагається, з групою працюють перекладачі. Усі витрати учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та витрат на території України (транспортних, проживання в готелі у разі потреби, поштових тощо).

Учасниками програми можуть бути: представники організацій та коаліцій, діяльність яких зосереджено на дотриманні прав людини та миротворчійї діяльності, моніторингу фактів, пов’язаних з порушенням прав людини під час Євромайдану, а також в східній частині України та Криму; фахівці систем верховенства права та правосуддя, що здійснюватиметься у перехідний період (які в даний час надають допомогу жертвам у відшкодуванні збитків, розслідуванні серйозних порушень прав людини, і притягненні винних до відповідальності); члени відповідних державних установ, таких як Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства юстиції і, можливо, співробітників відповідних парламентських комітетів (наприклад, Комітету з прав людини); журналісти, які професійно досліджують питання дотримання прав людини; внутрішньо переміщені особи (ВПО) зі сходу України та Криму (зокрема, члени «Восток SOS», «Крим SOS», коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі») та інші громадяни, які постраждали в результаті конфлікту.

Дізнатись більше про програму та заповнити он-лайн Анкету кандидата можна на сайті виконавця проекту в Україні – Консорціуму із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME) www.ptp.ceume.org.ua.

Автор: Оксана Дубецька


Останні публікації цього розділу:

Закупівля послуг менеджера/ки з підтримки оновлення/розробки та впровадження стратегічних планів розвитку громад проєкту

Закупівля послуг менеджера/ки по локальній координації та взаємодії з партнерами проєкту

Закупівля послуг комунікаційного/ї менеджера/ки

Закупівля послуг асистента_ки керівника/ці проєкту

Закупівля послуг менеджер/ки з моніторингу та оцінки

Закупівля послуг керівника/ці проєкту