Консультант для складання Контекстного аналізу по Україні

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Silvia Apostol

вакансія
Консультант для складання Контекстного аналізу по Україні

Період виконання завдання: 1 листопада – 15 січня 2017 р.

Прогнозована кількість днів: 10 днів

Короткий опис ситуації, що склалася

IM Swedish Development Partner (IM) є шведською організацією з розвитку, що бореться проти бідності, нерівноправності і соціальної ізоляції, що діє в п’яти регіонах по всьому світу. Організація була заснована в 1938 році з метою захисту людської гідності, як відповідна реакція на поширення в той час в Європі фашистських ідеологій, розпалювання розбрату, ворожнечі і насильства. IM просуває і підтримує розвиток сильного і демократичного громадянського суспільства шляхом співпраці з партнерськими організаціями. IM вела роботу в Східній Європі, зокрема, в Республіці Молдова, ще з 2002 року, в сфері захисту прав людей з обмеженими можливостями в таких напрямках, як розширення прав і можливостей в економічній сфері, доступ до освіти і посилення соціальної інтеграції в громадянське суспільство.

На сьогоднішній день передбачається більш широка стратегія регіоналізації, яка залучає Україну та Молдову, з потенціалом обліку використання синергетичних ефектів взаємодії між країнами. IM розглядає можливість почати свою діяльність в Україні, починаючи з 2019 року, з акцентом на географічних зонах, що межують з Республікою Молдова, але не обов’язково ними обмежуючись. Таке розширення буде припускати поступовий процес ідентифікації актуальних проблем розвитку, а також кола партнерів. Потенційний підхід IM в Україні може проявлятися в підтримуючої роботі в регіонах в контексті проведених соціальних реформ.

Огляд

Щоб почати процес підготовки стратегічного планування на період 2019-2023 рр., IM має намір залучити зовнішнього консультанта для розробки необхідного контекстного аналізу згідно запропонованого шаблоном. Контекстний аналіз послужить основою для визначення майбутніх напрямків стратегічного розвитку в Україні.

Методологія

Шаблон контекстного аналізу IM ґрунтується переважно на аналітичному огляді документації і на вторинних даних. Проте, IM передбачає включення 3-5 інтерв’ю з акціонерами на додаток до обговорень (віддалено) з членами команди IM в Молдові і в Швеції. На поточний момент, у IM, на додаток до цільової сфері захисту прав людей з обмеженими можливостями, є три пріоритетних напрямки: гендер, фактори, що викликають конфлікти, і проблеми клімату і навколишнього середовища.

Ключові цілі:

  • Провести ясний і точний аналіз ситуації з бідністю і дотриманням прав людини; особливий акцент повинен бути зроблений на права людей з обмеженими можливостями;
  • Надати аналіз поточної ролі громадянського суспільства та завдань, складних для вирішення, що стоять перед ним;
  • Надати статистичний огляд тенденцій по створенню умов для ефективного використання людських ресурсів;
  • Провести аналіз акціонерів;
  • Співвіднести зазначені вище напрямки розвитку до Глобальної стратегії і Теорії змін IM (англ. IM Global Strategy and Theory of Change), з цільовим спрямуванням на український контекст і ємність потенціалу партнерів з громадянського суспільства; таке співвідношення має вести до конкретизації критеріїв для визначення частки участі в партнерських проектах, до зростання потенціалу для підвищення ефективності в досягненні мети;
  • Надати рекомендації щодо ефективного інтегрування аспектів гендера, обмежених можливостей, охорони навколишнього середовища та питань обліку чинників, що призводять до конфліктів, в потенційну стратегію.

Подані результати

  • Виявлення ключових акціонерів і проведення 3-5 інтерв’ю на додаток до вторинних джерел;
  • Проект контекстного аналізу і представлення результатів відповідно до шаблону і ToRs – системою передачі повідомлень з регламентованим часом роботи (близько 20 сторінок);
  • Зворотній зв’язок від керівництва команди IM у вигляді рекомендацій для складання остаточного варіанту контекстного аналізу;
  • Презентація ключових результатів аналізу IM (при особистій зустрічі або під час сеансу зв’язку по Скайпу, за погодженням).

Профіль кандидата

  • Досвідчений дослідник і/ або аналітик;
  • Досвід проведення кабінетних досліджень для контекстного аналізу і східних досліджень в Україні;
  • Досвід в розробці стратегій для МНУО або еквівалентних організацій;
  • Досвід роботи з проблематикою обмежених можливостей є перевагою;
  • Вільне володіння усною англійською та українською мовами.

Якщо пропозиція вас зацікавила, ви можете звернутися до нас за додатковою інформацією та надіслати нам супровідний лист, резюме, приклад виконаного вами раніше проекту по контекстному аналізу і короткий опис методології разом з комерційною пропозицією (кількість днів на виконання завдання, ставка винагороди, розклад етапів виконання), все англійською мовою, до 30 жовтня 2017 року за адресою електронної пошти [email protected].


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Inclusion Advisor

Вакансія: Facilities and Inventory Management Lead

DAI Global LLC шукає Technical Copy Editor

Press and Media Coordinator - Посольства США

Public Health Specialist (Strategic Information) - Посольство США

Administrative Assistant in the Community Liaison Office (Посольство США)