Комісія з Журналістської Етики приєдналася до Міжнародної Мережі Етичної Журналістики (EJN)

17 жовтня Комісія з Журналістської Етики, яка є органом саморегуляції роботи журналістів і редакцій в Україні, стала частиною Міжнародної Мережі Етичної Журналістики (EJN). Про це ...

Додано:
Liza Kuzmenko

topic_press-freedom_0
Комісія з Журналістської Етики приєдналася до Міжнародної Мережі Етичної Журналістики (EJN)

17 жовтня Комісія з Журналістської Етики, яка є органом саморегуляції роботи журналістів і редакцій в Україні, стала частиною Міжнародної Мережі Етичної Журналістики (EJN). Про це повідомляє Олексій Погорелов, член Комісії з журналістської етики з посиланням на офіційний сайт Мережі.

“Прийняття Комісії з Журналістської Етики до міжнародної Мережі Етичної Журналістики (EJN) – великий позитив та кредит довіри. Завдяки персональному внеску пана Ейдана Уайта, директора EJN, Комісія з Журналістської Етики отримала багато корисних порад для розвитку, зокрема й ту, що потрібно велику увагу приділяти медіації та роз’ясненням замість виконання будь-яких каральних функцій. Плекаємо надію, що наша участь у EJN надасть нам ще багато корисних ідей та можливостей, але також і дозволить зробити певний внесок у роботу самої EJN, бо по низці питань Україна сьогодні знаходиться на передньому фронті. Багато з цих питань у сфері етичної журналістики”, – говорить Олексій Погорелов.

Міжнародна мережа етичної журналістики (EJN) – це Коаліція з більш ніж 60 груп журналістів, редакторів, власників преси та груп підтримки медіа з усього світу, що постійно зростає. Коаліція зареєстрована як благодійна організація у Великій Британії, управляється Правлінням та має міжнародну мережу радників. Учасники Мережі представляють різні культури та медіа традиції, але вони поділяють переконання, що принципи етичної журналістики є універсальним та важливим ресурсом, який породжує повагу до демократії та прав людини.

Комісія з журналістської етики –  це орган, який дозволяє  обговорювати та пропонувати шляхи вирішення  конфліктних ситуацій, базуючись на єдиному стандарті роботи Кодексі етики українського журналістаОсновним завданням Комісії є сприяння дотриманню професійних етичних стандартів в українських медіа та сприяння формуванню запиту суспільства на якісну журналістику.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”