Туристичний кластер Сумщини – перспективи створення та онлайн просування. Підсумки форуму

На Сумщині пройшов форум «Туристичний кластер Сумщини – перспективи створення та онлайн-просування», організований Центром підтримки бізнесу м. Суми, за підтримки Європейського банку реконструкції та ...

Додано:
BSC Sumy

02
Туристичний кластер Сумщини – перспективи створення та онлайн просування. Підсумки форуму

На Сумщині пройшов форум «Туристичний кластер Сумщини – перспективи створення та онлайн-просування», організований Центром підтримки бізнесу м. Суми, за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу. 

 06

Форум зібрав разом більше 170 учасників – представників туристичного,  готельно-ресторанного бізнесу, перевізників, заклади організації дозвілля, виробників сувенірів, ЗМІ, громадськість, науковців та представників органів влади з метою впровадження спільного плану дій щодо формування туристичного кластера Сумщини для подальшого успішного просування товарів та послуг.

 Під час першої частини форуму відбулися виступи представників уряду, туристичного бізнесу та інтернет-маркетингу з питань сучасних тенденцій у туристичному бізнесі та створення ефективної моделі співпраці туристичного бізнесу та місцевої влади. Учасники форуму мали можливість ознайомитися з досвідом формування туристичних кластерів, дізнатися про розвиток цієї галузі в Сумській області, особливості онлайн- просування туристичного бізнесу та шляхи отримання інформації про можливості, які пропонує для бізнесу ЄБРР.

 01

Тимур ХАЛІЛОВ, аналітик Групи з фінансування та розвитку малого та середнього бізнесу ЄБРР, у своїй промові наголосив: «Наша мета (ЄБРР) – підтримати потенціал підприємств і надати можливості для розвитку, надати максимально можливу консультаційну підтримку, щоб представники туристичної сфери Сумської області розвивались, досягали висот, були  достойними представниками українського турбізнесу на світовій арені».

 028

Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, керівник апарату Сумської облдержадміністрації, зазначив, що форум, організований Центром підтримки бізнесу м. Суми, є дуже важливим, оскільки облдержадміністрація активно займається створенням та просуванням кластерної системи для розвитку економіки області.

За його словами, область має потужний туристичний потенціал. Адже саме наш край – це Мекка для істориків: скіфські кургани, Київська Русь, Гетьманська столиця, останній кошовий отаман Петро Калнишевський – це все про Сумщину. У нашій області багато історичних місць, пов’язаних з такими відомими іменами як Чехов, Чайковський, Бортнянський, Олесь, Остап Вишня тощо.

На форум завітав радник першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України, президент Національної туристичної організації України Іван ЛІПТУГА. У своєму виступі він зазначив, що Генеральна Асамблея ООН затвердила прийняття 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму.

 «Туристична галузь активно розвивається в Західній та Центральній Європі, – говорив він. – На жаль, про нашу державу сьогодні в світі знають мало. І ці відомості пов’язані в основному з воєнними діями, а не з чимось позитивним. Тож ми усі разом маємо зробити все необхідне, щоб Україна, яка знаходиться в центрі Європи, розвивала туристичну галузь. Туризм – це економічне зростання, створення нових робочих місць, збереження культурної спадщини. Також туризм є фактором підтримки миру на територіях».

 04

Друга частина форуму проходила у паралельних тематичних панелях:

Панель № 1 “Інтернет-маркетинг для туристичного бізнесу: приваблення клієнтів; розробка та втілення стратегій соціальних мереж; розробка цільової реклами; створення чат-ботів”

Панель № 2 “Розвиток бізнесу в сфері туризму шляхом об’єднання”

Панель № 3 “Роль територіальних громад в розвитку туризму в регіоні”

Панель № 4 “Культуротворчість. Туризм. Промоція”

Панель № 5 “Активний туризм на Сумщині”

 010

Робота у тематичних панелях була насичена презентаціями, жвавими обговореннями, дискусіями та формуванням пропозицій до органів влади.

Резюмуючи форум, Юрій ГЛАДЕНКО, начальник відділу туризму Сумської облдержадміністрації, наголосив на необхідності активної взаємодії бізнесу, влади, громадськості та науки, шляхом створення дієвих робочих груп; створення якісної та актуальної інформаційної бази туристичних об’єктів; розробці та популяризації туристичних маршрутів, їх технічному опису та маркуванню.

Підбиваючи підсумки форуму, Тарас САВЧЕНКО, керівник Центру підтримки бізнесу м. Суми, зазначив, що форум був дійсно корисним, адже учасниками було обговорено багато ідей, виявлена велика мотивація, яка стане поштовхом для розвитку туризму та підвищення туристичної привабливості Сумщини.

 08

Фотозвіт заходу: https://goo.gl/H4QjeN

Оглядове відео: https://goo.gl/CMN6bs

 

Центр підтримки бізнесу м. Суми

www.fb.com/business.support.centre.sumy/


Тематика публікації:                      

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення