67% дітей в Україні зіштовхуються з булінгом

Громадська організація «Офіс Регіонального Розвитку» в рамках інформаційної кампанії щодо прав і свобод дітей, розробила серію соціальних відеороликів. Сьогодні був представлений ролик присвячений ...

Додано:
Alla Yurchenko

опитування
67% дітей в Україні зіштовхуються з булінгом

Громадська організація «Офіс Регіонального Розвитку» в рамках інформаційної кампанії щодо прав і свобод дітей, розробила серію соціальних відеороликів. Сьогодні був представлений ролик присвячений темі буллінгу.

67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою буллінгу (цькування). 24% дітей стали жертвами буллінгу, і 48% з них нікому не розповідали про ці випадки.

Такі основні результати дослідження, проведеного ЮНІСЕФ раніше в цьому році. Це тривожні цифри, особливо в той час, коли Україна переживає конфлікт, в результаті чого майже 1,6 мільйона чоловік, у тому числі 220 000 дітей, стали внутрішньо переміщеними особами (ВПЛ).

Дослідження переконливо свідчить, що діти, закриті до спілкування, а також діти з сімей з низьким рівнем доходу, піддаються буллінгу вдвічі частіше за інших дітей. Крім цього, внутрішньо переміщені діти більш уразливі до різних форм насильства, пов’язаного з конфліктом. Це впливає на їх соціальну поведінку. Економічні труднощі також побічно підвищують ризики буллінг і загрожують соціальної інтеграції таких дітей (раніше повідомляла прес-служба ЮНІСЕФ).

«Для батьків дуже важливо вміти попередити такі випадки і вміти чути дітей. У разі, якщо над вашою дитиною знущаються, ви, як батьки, повинні уважно вислуховувати скарги дитини і ставитися до цього серйозно. Завдяки підтримці батьків, дітям легше переживати проблеми в школі », – йдеться в повідомленні ГО« Офіс Регіонального Розвитку »


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Підведення підсумків першого етапу проєкту «SOS-Психологія»

У Тернополі відкрилася юридична приймальня для медіа активістів/ок

Громадський контроль в енергетичному переході

Відновлення для представників ГО та хелперів від центру АХАЛАР та Креативної резиденції МС6

Spokiy.ee: неповнолітні в Україні можуть отримати безоплатну психологічну допомогу

Junior Achievement Ukraine підвищує готовність українських здобувачів/ок освіти до працевлаштування