Конкурс на виготовлення журналістських матеріалів від OPEN Media Hub

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Open Media Hub
Конкурс на виготовлення журналістських матеріалів від OPEN Media Hub

Конкурс для журналістів Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови, України.

OPEN Media Hub оголошує про початок прийому заявок на конкурс, спрямований на підтримку телевізійних і онлайн-відеожурналістів країн регіону Європейського сусідства у виробництві відеоконтенту на тему відносин між Європейським союзом і їх країнами.

Окрім фінансової допомоги, учасники отримають практичні рекомендації для створення і поширення матеріалів на належному якісному рівні. Вся ця діяльність спрямована на підвищення інформованості громадськості про функціонування та вплив Європейської політики сусідства та посилення інтересу аудиторії країн до питань відносин з ЄС. Конкурс також має на меті збільшення кількості аналітичних, поглиблених і якісних програм.

Тема — корупція

На саміті Східного партнерства в Брюсселі 24 листопада 2017 року, Європейський союз знову підтвердив, що належне урядування та боротьба з корупцією є пріоритетами у відносинах з сусідніми країнами:

«Учасники саміту підкреслюють, що належне врядування на всіх рівнях є ключовою умовою для забезпечення довіри людей до своїх урядів. Реалізація реформ в галузі державного управління та судової системи, а також боротьба з корупцією лежать в основі всіх інших стратегій в цій сфері і необхідні для зміцнення стійкості».

OPEN Media Hub пропонує фінансову та менторську допомогу у виробництві матеріалів, присвячених цій темі, і заохочує мовників і видавців ілюструвати і порівнювати політику, дії і приклади корупції на регіональному рівні.

Конкурсні заявки можуть відповісти на будь-яке з наступних питань:

  • Які реалії боротьби з корупцією в вашій країні?
  • У чому виражається боротьба з відмиванням грошей?
  • Як вирішуються проблеми конфлікту інтересів і прозорості?
  • Як можна проілюструвати аспекти, пов’язані з публічними тендерами, фінансуванням політичних партій, реформою законодавства?
  • Які значущі наслідки корупції і спрямованих проти неї реформ для вашого суспільства?
  • Як це змінює ваше повсякденне життя?
  • Які є свідчення змін – доброчинних або негативних (покажіть нам в дії, свідками яких змін ви стали)?
  • Яку історію ви можете розповісти про ці зусилля?

Критерії відбору

Кандидати повинні продемонструвати, що вони належним чином уповноважені юридичною особою розробити і опублікувати свої історії, представивши лист про наміри від уповноваженого представника. Цей лист повинен підтвердити намір відповідності критеріям участі ЗМІ випустити в ефір або опублікувати майбутній матеріал, а також вказати дату і контекст випуску матеріалу.

OPEN Media надасть шаблон листи про наміри.

Прийнятні кандидати:

Приемлемые кандидаты:

  • Новинні організації (телекомпанії, онлайн-ЗМІ);
  • Журналістські організації (асоціації, фонди), якщо вони підтвердять публікацію матеріалу в ЗМІ;
  • Аудіовізуальні продакшн-компанії;
  • Журналісти, які виступають від імені будь-якої з перерахованих вище організацій.

Исключения: OPEN Media Hub в некоторых случаях может принять заявки отдельных журналистов или телепродюсеров, не имеющих поддержки или подтверждения со стороны юридических лиц. Аналогичным образом будут рассматриваться проекты блогеров, влогеров и гражданских журналистов, если они смогут представить послужной список, подтверждающий широкий охват аудитории на их платформах.

Винятки: OPEN Media Hub в деяких випадках може прийняти заявки окремих журналістів або телепродюсерів, які не мають підтримки або підтвердження з боку юридичних осіб. Аналогічним чином будуть розглядатися проекти блогерів, влогерів і громадських журналістів, якщо вони зможуть представити послужний список, що підтверджує широке охоплення аудиторії на їх платформах.

Бюджет

Розмір фінансової підтримки буде визначатися з урахуванням тематики, ЗМІ та країни і враховуватиме типові розцінки і тарифи, що діють у вашій країні.

Середній розмір фінансової підтримки:

  • Новина до 3 хвилин: € 250 – € 500;
  • Сюжет до 8 хвилин: € 500 – € 1500;
  • Матеріал до 15 хвилин: € 1000 – € 3000;
  • Історія до 30 хвилин або більше: € 2500 – € 8000
  • Для продукції, призначеної для онлайн-ЗМІ: € 250 – € 1500

Подача заявок

Всі необхідні документи, включаючи лист про намірибюджет, відмова від претензій і оцінка ризиків, необхідно подати онлайн, заповнивши онлайн заявку на одній із мов: російськаанглійськавірменськагрузинськарумунськаукраїнська.

Крайній термін подачіі заявок

31 січня 2018 року, 21.00 за Брюссельським часом

Оголошення результатів

Рішення про надання підтримки приймаються в найкоротші терміни, але не пізніше 23 лютого 2018 року. Договори про підтримку виробництва повинні бути підготовлені і підписані до 16 березня 2018 року.

Докладний FAQ можна знайти тут — https://openmediahub.com/ru/open-calls/faq/

 

У вас є запитання? Пишіть:

[email protected]

 

Подати заявку

 

 

Джерело: Open Media Hub.


Останні публікації цього розділу:

Тендер на пошук постачальника послуг з виготовлення та розповсюдження інформаційних продуктів з метою забезпечення присутності українських культурних голосів у медіа країн Азії, Африки та Латинської Америки

Конкурс на закупівлю побутової та офісної техніки

Закупівля обладнання та розхідних матеріалів на 6 місяців для лабораторій Lviv Open Lab «Запит на цінові пропозиції (мультилотова закупівля)

Комплексна послуга з організації заходу у селищі Озера Гостомельської громади Київської області

Запит цінової пропозиції на постачання бензинових генераторів

Тендер щодо постачання товарів для забезпечення потреб дитячих просторів у Харківській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській та Вінницькій областях