У Кривому Розі педагоги доторкнулися до основ управління людьми через їх свідомість і натхнення

Більше 20 вчителів, соціальних педагогів та психологів Кривого Рогу познайомилися з новим інструментом: інтегральної моделлю архітектури свідомості. Тренінг "Спіральна динаміка" в Кривому Розі провів ...

Додано:
isi

Спиральная динамика Кривой Рог 002
У Кривому Розі педагоги доторкнулися до основ управління людьми через їх свідомість і натхнення

Більше 20 вчителів, соціальних педагогів та психологів Кривого Рогу познайомилися з новим інструментом: інтегральної моделлю архітектури свідомості. Тренінг “Спіральна динаміка” в Кривому Розі провів викладач економічних дисциплін Українського політехнічного технікуму (УПТ), тренер молодіжної громадської організації “Інститут інформаційного суспільства” Валерій Удовенко.

Спіральна динаміка дає уявлення про етапи розвитку особистості і суспільства. За допомогою інструментів Спіральної динаміки учасники тренінгу описали поступову зміну ціннісних орієнтирів людей у ​​мірі зростання складності їх мислення.

В основі тренінгу лежать 30-літні дослідження професора Клейвен Грейса, яке охопило більше 50 000 чоловік з різних культур світу. Автор з’ясував, що всі люди світу по мірі їх розвитку проходять один і той же маршрут. Так з’явилася спіральна динаміка – модель, що описує шлях людського розвитку.

Розглянутий на тренінгу шлях складається з 8 етапів: 8 рівнів мислення. І кожен етап має властиві йому цінності, мотиви і поведінку, які можна передбачити з точністю до реакції. Учасники тренінгу визначали на якому рівні мислення перебуває людина, і дізналися про неї все. Як вона мислить? Заради чого вона живе? Які глибинні страхи і які глибинні бажання її хвилюють? А також, як вона діє, у тому чи іншому випадку?

Але не все так просто. 8 типів свідомості – це не 8 типів людей. Це 6 витків спіралі глобального розвитку людини. Кожен рівень включає в себе всі попередні, внутрішні витки – ті рівні, які людина вже пройшла. І, зовсім незрозумілі, зовнішні. Тому що їх просто не було в досвіді людини.

Таким чином, у кожної людини є розуміння мотивів і управління людьми, тільки освоєними нею рівнями. А майбутні рівні бачаться як таємниця або хаос.

Люди, що знаходяться на цих рівнях мислення здаються геніями або великими містиками, здатними управляти нами через розум. Лідерами, чий політ думки здається великим, і незбагненним. Лідером, який створює світ, в якому ми живемо.

З 8 рівнів лідерство можливо на 7. Але кожен лідер отримує послідовно, відповідно до свого лідерського свідомості. До нього притягуються ті люди, яким цікаві його цілі. А його цілі визначаються контекстом його життя і поточними завданнями.

У диких племен і банд головорізів теж є свої лідери, але масштаб їх впливу обмежений, а середовище проживання мізерне.

У Кривому Розі створили принципово новий тренінг, присвячений лідерському росту, в основі якого покладена Спіральна динаміка Клейвен Грейса.

На тренінгу учасники дізналися:

  • як мислять люди різного рівня?
  • як задавши всього 3 питання дізнатися хто перед Вами?
  • який рівень мислення у цієї людини і які завдання він може вирішити?
  • як він буде вести себе в тій чи іншій ситуації?
  • які глибинні мотиви і цінності рухають ним?
  • що його мотивує?
  • як ним управляти?
  • як його можна надихати?

Але це тільки інструменти. Найголовніше – це лідерський зростання учасників тренінгу. Через проживання кожного рівня і глибинну трансформацію вони виходили на наступний рівень і досягали лідерського масштабу.

Спіральна динаміка Кривий Ріг

Спиральная динамика Кривой Рог 002 Спиральная динамика Кривой Рог 003 Спиральная динамика Кривой Рог 004 Спиральная динамика Кривой Рог 005 Спиральная динамика Кривой Рог 006 Спиральная динамика Кривой Рог 007 Спиральная динамика Кривой Рог 008 Спиральная динамика Кривой Рог 009


 

Останні публікації цього розділу:

Абетка саморегуляції 6.0: завершено перший блок курсу з підтримки психічного здоров’я

Зміни розпочинаються з тебе: як на локальному рівні впливати на глобальні процеси. Досвід БУР

Обговорили співпрацю влади та неурядового сектору у сфері відновлення громад та регіону

Яка вона — українська ідентичність? Відкриті читання «Живої бібліотеки» — на DOCUSPACE

Літня Українська Миротворча Школа 2024

Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської: як приєднатися до навчання