Швидка юридична допомога для ВПО

Сьогодні, 1-го жовтня, стартує ініціатива «Швидка юридична допомога», яка реалізується МГО «Луганське земляцтво» за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в рамках проекту «Швидке ...

ПРООН, Японія та МОО «Луганське земляцтво» допоможуть переселенцям отримати «Швидку юридичну допомогу»
Швидка юридична допомога для ВПО

Сьогодні, 1-го жовтня, стартує ініціатива «Швидка юридична допомога», яка реалізується МГО «Луганське земляцтво» за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в рамках проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні») та Уряду Японії.

Ініціатива спрямована на надання доступної та безкоштовної юридично-правової допомоги всім переселенцям, які цього потребують. Юристи МГО «Луганське земляцтво» готові надавати консультації з різноманітних питань: роз’яснення законодавства про ВПО, оформлення статусу ВПО, права ВПО на отримання матеріальної допомоги, працевлаштування, медичне обслуговування, освіта, оформлення і відновлення необхідних документів тощо.

Вже почала працювати «гаряча лінія», за якою юристи надають консультації. Звернутися за консультацією можна за такими телефонами: +38 (044) 255-15-22, +38 (044) 255-15-21, +38 050 732 3225, +38 097 234 7950.

Бажаючі можуть відвідати офіс МГО «Луганське земляцтво» і отримати консультацію особисто за адресою: вул. Мечникова, 16-а, офіс 1006. Також проконсультуватися можна через інтернет, заповнивши онлайн-форму.

Крім того, проект також передбачає проведення низки семінарів та тренінгів з питань правової грамотності та вирішення конкретних питань, як для переселенців, так і для активістів громадських організацій та волонтерів, що займаються проблемами ВПО. Перші тренінги та семінари пройдуть вже в жовтні, про їх дати буде додатково оголошено в групі МГО «Луганське земляцтво» на Facebook.

Джерело: МГО «Луганське земляцтво»


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Вакансії тижня на Просторі — для громадських активістів/ок і не тільки

Виклики у деокупованих громадах Півдня: від правових потреб до системних рішень

Підтримка громад України: на Дніпропетровщині стартує проєкт Parasol від RCERBS та CEE Bankwatch Network

В Новобілоуській громаді на Чернігівщині працюють над завершенням Плану відновлення і розвитку

Жінка та місцеве самоврядування: яка її роль у стійкості та відбудові локальних громад

У Києві відкрили вуличну виставку «Мововбивство – складова рашизму»