На Луганщині завершився перший етап Школи громадянської журналістики

Протягом вересня за ініціативи ГО «Суспільна служба правової допомоги» на Луганщині пройшов перший етап «Школі громадянської журналістики» в якому прийняли участь 25 громадських активістів та ...

Додано:
pela-lug

0409 1
На Луганщині завершився перший етап Школи громадянської журналістики

Протягом вересня за ініціативи ГО «Суспільна служба правової допомоги» на Луганщині пройшов перший етап «Школі громадянської журналістики» в якому прийняли участь 25 громадських активістів та журналістів регіону.

За цей час учасники Школи прослухали 3 лекції на тему цифрової безпеки, редакційної політики ЗМІ в умовах конфлікту, проведення журналістських розслідувань та європейських стандартів висвітлення виборів. Тренерами Школи у вересні стали Ірина Чулівська («Інститут масової інформації»), Володимир Лермонтов (Газета «Трибун) та Ганна Руденко (ІА «Восход-медиа»).

«Головне завдання Школи громадянської журналістики це підвищення професійних навичок та налагодження співробітництва між громадським сектором та ЗМІ Луганщини. Завдяки проекту виникають нові ідеї, ініціативи з проведення журналістських розслідувань, громадських акцій, які будуть реалізовані в майбутньому», – відмітив керівник організації Максим Данильченко.

В жовтні організатори планують продовження діяльності «Школи громадянської журналістики», наступні семінари будуть присвячені висвітленню проблем ВПО, використанню нових медіа та fact-checking в роботі журналістів регіональних медіа. 

Метою проекту «Розвиток громадянської журналістики та підтримка блогерів на Луганщині», що здійснюється  ЛОО «Суспільна Служба Правової Допомоги» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні є підвищення обізнаності та правової свідомості сільських мешканців та мешканців окупованих міст Луганщини за допомоги розвитку та підтримки громадянської журналістики в регіоні.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Виклики у деокупованих громадах Півдня: від правових потреб до системних рішень

Підтримка громад України: на Дніпропетровщині стартує проєкт Parasol від RCERBS та CEE Bankwatch Network

В Новобілоуській громаді на Чернігівщині працюють над завершенням Плану відновлення і розвитку

Жінка та місцеве самоврядування: яка її роль у стійкості та відбудові локальних громад

У Києві відкрили вуличну виставку «Мововбивство – складова рашизму»

ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ — переможці в конкурсі підпрограми МЕДІА “Розвиток аудиторії та кіноосвіта 2023”