Наскільки важливо для нас мати право на освіту?

Коли ми користуємося тим чи іншим правом, то сприймаємо це як щось загальноприйняте і доступне, не замислюючись над його цінністю. Так і з правом на освіту. Ми йдемо до школи отримати освіту, але ...

Додано:
vzaemodia

1 жовтня 073
Наскільки важливо для нас мати право на освіту?

Коли ми користуємося тим чи іншим правом, то сприймаємо це як щось загальноприйняте і доступне, не замислюючись над його цінністю. Так і з правом на освіту. Ми йдемо до школи отримати освіту, але незадоволені вимогливим вчителем, інколи нам ліньки виконувати домашні завдання, а дехто навіть може дозволити собі прогуляти уроки. Отримавши атестат ми йдемо вчитися далі, щоб отримати вже професійну освіту, та чи достатньо зусиль ми докладаємо задля успішного навчання?

Важливість права  на освіту для кожної людини обговорили 1 жовтня 2015 року студенти технікуму ветеринарної медицини на засіданні кіноклубу медіа-просвіти з прав людини DОCUDAYS UA«Сварог» при Компаніївській центральній районній бібліотеці. А поштовхом до цього став перегляд документального фільму «Абетка» (режисер Мадлі Ляене).

Глядачі визнали, що доля головної героїні, її нестерпне прагнення вчитися і наполегливість вражають, спонукають замислитися над своїм ставленням до навчання.

  • Переглянувши фільм, я відчув себе щасливим, бо можу вчитися, бо отримаю диплом через 4 роки на відміну від героїні фільму, яка зможе стати медсестрою через 14 років, – підсумував обговорення один учасник заходу.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах

Вакансії тижня. Що є нового для громадських активістів та активісток?