Допомога наркозалежним та їх рідним в Києві та Київській області

Згідно з даними офіційної статистики, станом на 1 січня 2015 року в Україні кількість осіб з розладами психіки через уживання наркотичних речовин внутрішньовенно складає 51 727 осіб (120,6 на 100 тис ...

Додано:
Yuliia Khvatova

Центр для наркозалежних "Конвіктус" м. Київ
Допомога наркозалежним та їх рідним в Києві та Київській області

Згідно з даними офіційної статистики, станом на 1 січня 2015 року в Україні кількість осіб з розладами психіки через уживання наркотичних речовин внутрішньовенно складає 51 727 осіб (120,6 на 100 тис нас). Найбільша кількість зареєстрована в Запорізькій області – 323,3 на 100 тис. нас. (5739,0 осіб), в м. Києві – 281,7 на 100 тис. нас. (7965 осіб), Миколаївській області – 204,4 на 100 тис. нас. (2387,0). Це лише умовна статистика, адже більшість залежних та їх рідних воліють мовчати про ситуацію, яка склалася у їхній родині та самотужки шукають вихід.

Насправді вихід із залежності є, але як вибрати саме те, що допоможе і буде доступним для родини і самого залежного?

На це запитання дадуть відповідь соціальні працівники центру для наркозалежних та їх рідних «Конвіктус», який знаходиться в місті Києві за адресою вул.. Закревського, 20. Команда центру працює на безкоштовній основі, не має політичного чи релігійного підтексту й впродовж уже восьми років допомагає наркозалежним зберігати своє здоров’я та надає інформаційну підтримку щодо методів реабілітації.

Завітавши до центру у вас буде можливість:

  • Отримати консультацію досвідченого соціального працівника з питань профілактики ВІЛ, туберкульозу, гепатитів, з питань реабілітації наркозалежних та мережі підтримки рідних.
  • Отримати безкоштовно та анонімно пакет особистої безпеки (одноразові шприці, спиртові серветки та презервативи).
  • Анонімно та безкоштовно (для наркозалежних) пройти тест на ВІЛ та вірусний гепатит С.
  • Скористатися послугами соціального супроводу (допомога соціального працівника) у разі виявлення позитивного результату тесту на ВІЛ.

Окрім інформаційної підтримки наркозалежні та рідні можуть отримати консультації психолога, психотерапевта, сімейного психолога та інформацію щодо існуючих груп підтримки.

Команда «Конвіктус Україна» реалізує кращі практики роботи із наркозалежними не лише в місті Києві, але в місті Васильків та Боярка. Для більш детальної інформації відвідайте сайт організації.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах