У Харкові активісти та студенти навчались захищати свої виборчі права

6, 7 та 8 жовтня у місті Харків пройшла школа «Вчимося обирати» для студентів місцевих ВНЗ та громадських активістів. Організатор Школи – Харківський правозахисний альянс в рамках інформаційної ...

Додано:
kharkiv.alliance

3
У Харкові активісти та студенти навчались захищати свої виборчі права

6, 7 та 8 жовтня у місті Харків пройшла школа «Вчимося обирати» для студентів місцевих ВНЗ та громадських активістів. Організатор Школи – Харківський правозахисний альянс в рамках інформаційної кампанії «Зроби свій вибір».

Учасники Школи дізнались про новації та недоліки нового Закону України «Про місцеві вибори», існуючі проблеми зворотного зв’язку між виборцями та комісіями, механізм визначення переможців на виборах, можливості протидії адміністративному ресурсу у ВНЗ.

Окремо учасники розглянули та обговорили питання компетенцій органів місцевого самоврядування, інструменти громадського контролю за їх діяльністю.

– Місцеві вибори 2015 року є дуже важливими для країни та її майбутнього, тому громадськість повинна зробити все від себе залежне для організації чесних та відкритих виборів у Харкові, допомогти виборцям зробити свідомий вибір на користь своїх громад, – відзначив керівник проекту О. Прокопенко.

Заходи організовано ГО «Харківський правозахисний альянс» в рамках інформаційної кампанії «Зроби свій вибір» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади