У Тернополі відбувся семінар “Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта”

Сучасний світ вимагає більш ефективних методів ведення бізнесу. Для того, щоб організувати будь-яке виробництво товарів, надання послуг, виконання робіт або розширити масштаби вже розпочатої справи ...

Додано:
andriyhv

20180314_102158
У Тернополі відбувся семінар “Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта”

Сучасний світ вимагає більш ефективних методів ведення бізнесу. Для того, щоб організувати будь-яке виробництво товарів, надання послуг, виконання робіт або розширити масштаби вже розпочатої справи потрібні певні витрати. Дістати у своє розпорядження нові робочі машини, обладнання можна двома способами – придбати чи взяти в оренду. Придбання тих чи інших потужностей можливе тільки тоді, коли покупець має достатні власні кошти або отримає довгостроковий кредит у банку. Більшість суб’єктів підприємницької діяльності в Україні не можуть ні виділити кошти для інвестицій, ні взяти в кредит, бо не спроможні забезпечити його заставою, а за інших умов банки кредитів не надають. Тому, одним із найбільш ефективним і гнучким інструментом для підприємців у вирішенні таких питань може бути лізинг. Наприклад, в 2017 році лізингові компанії – учасники Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» профінансували МСБ на суму понад 10 млрд грн, при цьому понад 30% це лізинг сільськогосподарської техніки та обладнання.  Крім того, з 82 тисяч нових автомобілів, які були продані в Україні в 2017 році, кожен 9й автомобіль був оформлений в лізинг.

Лізинг надає реальну можливість бізнесу, особливо малому та середньому, оновлювати свої основні фонди, підвищувати конкурентоспроможність продукції, що випускається, знижувати податкові і оперативні витрати.

Про це говорили фахові експерти проекту USAID “Трансформація фінансового сектору” під час тренінгу для представників малого та середнього бізнесу: «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта», який відбувся у м. Тернопіль 14 березня за підтримки  ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» та в співпраці з Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців».

20180314_103045

Даний тренінг зосереджений саме на практичних інструментах та прикладах залучення коштів для розвитку бізнесу малих та середніх підприємств, а тому був корисним тим, кого цікавить наступне:

  • Як оптимізувати грошові потоки та отримати обладнання для збільшення прибутку.
  • Як отримати податковий кредит на 100% вартості при сплаті лише авансу?
  • Що є вигідною альтернативою банківському кредиту?
  • Новий інструмент фінансування, яким користуються 43% малого та середнього бізнесу в Європейському Союзі.
  • Як отримати обладнання та мати привабливий баланс для банків?

З вітальним словом виступила Ірина Воляник, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації, що проведення таких заходів в напрямку покращення та спрощення доступу до фінансових ресурсів має важливе значення особливо для суб’єктів малого та середнього бізнесу. Тому важливо співпрацювати й розвивати подібні заходи для отримання такої необхідної інформації про інструмент лізингу.

Завдяки тренеру-консультанту Проекту USAID “Трансформація фінансового сектору” Олені Сухенко, яка має багаторічний досвід консалтингу в сфері фінансів, оцінки ризиків, кредитування та лізингу тренінг був побудований цікаво. Під час тренінгу обговорили перспективу використання лізингу підприємствами, а також переваги й недоліки використання фінансового та оперативного лізингу техніки чи обладнання. Крім того, учасники шляхом розв’язання практичних завдань оцінювали вартість лізингу для компаній.

В тренінгу взяли участь представники МСБ, влади та лізингових компаній, учасники Тернопільського регіонального Бізнес-інкубатора та працівники мережі Центрів підтримки підприємництва Тернопільської області що, в свою чергу, сприяло ефективному обговоренню актуальних питань. Активну участь прийняли аграрні підприємства з Кременецького та Збаражського районів, вони цікавились можливостями закупівлі авто та сільськогосподарської техніки в лізинг, а також обладнання для вирощування ягід та овочів. Так зокрема одне з ягідних підприємств готове розглянути можливість заміни термо-автомобіля на більш новий та потужний для можливості транспортування ягід на дальші відстані та для експорту. 


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах

Вакансії тижня. Що є нового для громадських активістів та активісток?

Виклики у деокупованих громадах Півдня: від правових потреб до системних рішень

Підтримка громад України: на Дніпропетровщині стартує проєкт Parasol від RCERBS та CEE Bankwatch Network

В Новобілоуській громаді на Чернігівщині працюють над завершенням Плану відновлення і розвитку

Жінка та місцеве самоврядування: яка її роль у стійкості та відбудові локальних громад