У Миколаєві пройшло навчання для спостерігачів на місцевих виборах

Вибори все ближче, виборча кампанія до місцевих виборів в самому розпалі ... Однак, мало хто знає як же проходитиме голосування 25 жовтня 2015. Саме тому в Миколаєві була організована «Школа ...

Додано:
geba08

Кутняк Наталія про те, як перевірити чи є ви у списках виборців і що робити, якщо вам не прийшло запрошення на вибори
У Миколаєві пройшло навчання для спостерігачів на місцевих виборах

Вибори все ближче, виборча кампанія до місцевих виборів в самому розпалі … Однак, мало хто знає як же проходитиме голосування 25 жовтня 2015. Саме тому в Миколаєві була організована «Школа спостерігачів».

У школі взяли участь представники Південно-Східного регіону України: молоді ініціативні українці, що мають активну життєву позицію та які мають намір бути спостерігачами або кандидатами на виборах до місцевих рад 2015 року.
Лекторами школи стали представники Комітету виборців України – Олександр Ухмановский і Костянтин Палаців. Вони розповіли про особливості побудови виборчих комісій і «підводні камені» нового виборчого законодавства.

Олександр Якименко, міжнародний секретар ВМГО «Молодий Рух», експерт Інституту політичної освіти, поділився з учасниками міжнародним досвідом ведення виборчих кампаній. Особливий інтерес в учасників викликала зустріч з Членами Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами.

Представники Місії ОБСЄ в Миколаєві докладно розповіли про співпрацю спостерігачів з журналістами, громадськими організаціями та іншими структурами для забезпечення демократичності виборчого процесу в Україні. Кутняк Наталія, представник Центру підтримки громадських ініціатив, розповіла учасникам як вони можуть перевірити себе у виборчих списках і що потрібно робити, якщо не прийшло запрошення на вибори, а Борис Руснак, експерт з виборчого права, розповів про особливості роботи спостерігача до дня голосування і в день виборів.

     

 

 

 

 

 

 

Протягом семінару завдяки провідним експертам з виборчих кампаній і виборчого права молоді спостерігачі отримали практичні рекомендації, які допоможуть в їх подальшій роботі.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади