Задля безпеки українського Півдня

Продовжуючи реалізацію проекту "Попередження конфліктів у Південній Україні", громадська організація "Центр близькосхідних досліджень" ("AMES") розробила і подала до низки відповідних суб'єктів ...

logo
Задля безпеки українського Півдня

Продовжуючи реалізацію проекту “Попередження конфліктів у Південній Україні“, громадська організація “Центр близькосхідних досліджень” (“AMES”) розробила і подала до низки відповідних суб’єктів владних повноважень рекомендації для врахування у практичній діяльности.

Документ під загальною назвою “Підтримка безпеки громад півдня Херсонщини як інвестиція у безпеку України та Європи” стосується низки економічних, соціальних, інформаційних, інфраструктурних викликів, невідкладне реагування на які є вкрай доцільним задля зменшення конфліктного потенціалу, збереження миру та громадського спокою, забезпечення перспектив сталого розвитку регіону.

Рекомендації адресовані Президенту України, членам КМ України, відповідним комітетам ВР України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерству інфраструктури, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству тимчасово окупованих територій, Міністерство юстиції, Міністерству інформаційної політики, Національній поліцїї, ГУ Національної поліції в АР Крим, Державній службі спеціального зв’язку і захисту інформації, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, Національній академії управління при Президенті України, Уповноваженому ВР України з прав людини, Херсонській облдержадміністрації, Херсонській обласній раді, та радам об’єднаних територіальних громад.

Крім того, 13-14 квітня цього року у місті Генічеськ було проведено перший тренінг для представників місцевої громади на тему “Національні меншини, їхнє залучення до розвитку і трансформації конфліктів”.

У середині травня у Херсоні та Чаплинці відбудуться ще два тренінги за темами “Історичний діалог у місцевих громадах” та “Роль місцевого самоврядування у трансформації конфліктів”, а у липні в обласному центрі – підсумкова конференція учасників навчальної програми.

Детальнішу інформацію про зміст рекомендацій, реакцію на них з боку суб’єктів владних повноважень та про проведені тренінги буде надано представникам зацікавлених ЗМІ на прес-конференції, про дату і місце якої буде повідомлено додатково.

Проект “Попередження конфліктів у Південній Україні” здійснюється Центром близькосхідних досліджень за підтримки National Endnowment for Democracy (www.ned.org).

Контактна інформація: sdanylov[AT]gmail.com
Сергій Данилов, керівник проекту.


Тематика публікації:              

Останні публікації цього розділу:

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі

Чотири роки партнерства: історія співпраці громадської організації «Нова Дружківка» та Дружківської пожежно-рятувальної частини

39 ветеранів/ок завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення"

Громадська участь у місцевій політиці: які зміни до статутів громад мають внести сільські та селищні ради Харківщини

«Ми змогли відірвати дітей від гаджетів». Як у Вишнівській громаді реалізували шкільний бюджет

Як «Попередити корупцію просто» — пояснюємо в експлейнерах на Суспільному