На Луганщині відбулися зустрічі із львівськими експертами з інформаційної діяльності

У межах пілотного мікропроекту «Активізація громадських ініціатив на підтримку довіри і взаємопорозуміння між місцевими громадами Луганщини і Львівщини», що реалізується Центром інформаційних ...

Додано:
Merydianinfo

Tyt
На Луганщині відбулися зустрічі із львівськими експертами з інформаційної діяльності

У межах пілотного мікропроекту «Активізація громадських ініціатив на підтримку довіри і взаємопорозуміння між місцевими громадами Луганщини і Львівщини», що реалізується Центром інформаційних досліджень «Меридіан», нещодавно відбудулися зустрічі львівських громадських лідерів та експертів у Сєвєродонецьку, Станиці Луганській, Бєловодську та Міловому. Заходи підтримані Програмою національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

Merydianfoto

Merydianfoto

Протягом чотирьох днів з 11 по 14 квітня представники Центру інформаційних досліджень «Меридіан» мали нагоду спілкуватися із місцевими громадськими активістами, експертами, журналістами, блогерами та представниками місцевого самоврядування, а також провести пілотні майстер-класи із цифрової інформаційної безпеки для волонтерів-студентів у Сєвєродонецьку та громадських активістів у Міловому.

Merydianfoto

Merydianfoto

Зустрічі львів’ян та луганчан є логічним продовженням контактів у межах Програми національних обмінів з метою розвитку мережевої громадської діяльності та співпраці між Луганщиною та Львівщиною. Перша частина таких зустрічей була успішно реалізована у листопаді 2017 р.

На початковому етапі співпраці у 2018 році плануються навчання та обмін досвідом, а також активна інтеграція та міжрегіональне взаємопроникнення (через інформаційну співпрацю та спільну участь у реалізації спільних тематичних проектів) між мережевими партнерськими організаціями та громадськими ініціативами Луганщини та Львівщини.

За словами Олександра Лавриновича, голови правління Центру інформаційних досліджень «Меридіан», міжрегіональна мережева співпраця та спільні тренінгові заняття сприятимуть тіснішій співпраці та обміну досвідом між незалежними інформаційними спільнотами Луганщини та Львівщини, а також змінюватимуть саме інформаційне поле на регіональному рівні у бік позитивного сприйняття одне одного та подолання негативних стереотипів та кліше в умовах їх системного «тиражування» як ворожою пропагандою, так і «просовковими» місцевими українськими політиками, котрі чинять опір впровадженню реформ на місцях.

На переконання луганських та львівських активістів важливо, щоб у віддалених селах Луганщини і особливо на кордоні із Росією українці розуміли суть і важливість громадської активності та утворювали місцеві громадські об’єднання, знали і вміли поборотися за свої громадські права, а також могли активно брати участь у процесах децентралізації та результативно співпрацювати із місцевою владою. Саме ці важливі аспекти розглядалися під час локальних зустрічей у Сєвєродонецьку, Станиці Луганській, Біловодську та Міловому.

Під час квітневих зустрічей наголошувалося на важливості системної співпраці між представниками місцевих незалежних медійних та громадсько активних спільнот Львівщини та Луганщини – реалізація спільних ініціатив, стажувальних поїздок у межах обміну досвідом, організація спільних заходів, навчальних компонентів у форматі шкіл та майстер-класів тощо. Як зауважив Міловський селищний голова Павло Лук’янцов, – “ми раді до співпраціі і готові зустрічати гостей та показувати їм наш мальовничий степовий край, багатий на ландшафтні краєвиди крейдяних гір, на рідкісні та цілющі рослини, а також на віщунів весни – бабаків. Не зважаючи на труднощі ми тут живемо – на Сході України, вважаємо Мілове східними воротами України. Запрошуємо всіх до нас в гості! Ми готові до співпраці!”

Партнери міжрегіональної зустрічі – громадська ініціатива «Слобідський край», інформаційна мережа “Місцевий блогер”, «Студентська інформаційна мережа».

Фотомитті поїздки на прифронтову Луганщину:

 

 

 

 Центр інформаційних досліджень «Меридіан»


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах