ЄС допомагає переселенцям у Миколаївській області підготуватись до зими

15 жовтня у Миколаєві відбулось урочисте вручення теплого одягу та текстильних виробів внутрішньо переміщеним особам (ВПО) за підтримки ЄС. Переселенці отримали: куртки, ковдри, а також комплекти ...

ЄС
ЄС допомагає переселенцям у Миколаївській області підготуватись до зими

15 жовтня у Миколаєві відбулось урочисте вручення теплого одягу та текстильних виробів внутрішньо переміщеним особам (ВПО) за підтримки ЄС. Переселенці отримали: куртки, ковдри, а також комплекти постільної білизни та рушників для зими. Загалом, ВПО було вручено більше 500 теплих курток, 300 теплих ковдр, 400 комплектів рушників та 200 комплектів постільної білизни.

Проект ЄС, спрямований на допомогу ВПО, вже не вперше організовує подібний захід в Миколаєві. Раніше цього року 500 дітей вже отримали канцелярські товари, а ще 100 дітей – комплекти шкільної та спортивної форми.

Під час заходу, пан Юрій Гранатуров, Мер міста Миколаєва, наголосив: «Як представник органів місцевого самоврядування міста Миколаєва, хотів би висловити вдячність ЄС за підтримку людей, які опинились в скрутному становищі. Завдяки фінансовій підтримці ЄС ми змогли допомогти переселенцям не залишитись осторонь, а гідно вирішити проблеми побуту, навчання та працевлаштування для вимушених переселенців у м. Миколаєві».

Проект надає психологічну, соціальну та консультаційну допомогу ВПО, які були змушені залишити тимчасово окуповану територію України та територію, постраждалу від конфлікту. Станом на сьогоднішній день проект надав психологічні консультації ВПО та провів тренінги з працевлаштування та започаткування власної справи. В рамках проекту планується провести ремонтні роботи гуртожитку, частковий ремонт та облаштування дитячих садочках № 141 та 52 та забезпечити житлом ВПО у м. Миколаєві.

Для отримання детальної інформації про проект звертайтесь, будь ласка: Пані Діна Шевченко, тел. (0512)37-20-37, e-mail: [email protected]

Загальна інформація:

Проект впроваджується Управлянням економіки та інвестицій разом з іншими підрозділами виконавчого комітету Миколаївської міської ради. Проект розпочав свою дію 5 березня 2015 року та триватиме до 5 березня 2016 року. Загальний бюджет проекту складає 264 тис. євро.

Більш детально про проект: http://goo.gl/2DdVTK


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі

Чотири роки партнерства: історія співпраці громадської організації «Нова Дружківка» та Дружківської пожежно-рятувальної частини

39 ветеранів/ок завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення"

Громадська участь у місцевій політиці: які зміни до статутів громад мають внести сільські та селищні ради Харківщини

«Ми змогли відірвати дітей від гаджетів». Як у Вишнівській громаді реалізували шкільний бюджет

Як «Попередити корупцію просто» — пояснюємо в експлейнерах на Суспільному