Департамент охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації не контролює хід виконання власних доручень

Непрофесіоналізм та бездіяльність органів державної влади та місцевого самоврядування стає досить звичним явищем для полтавців.Проблема нестворення в місті Полтава хоспісного стаціонару продовжує ...

Додано:
socium.pl

Департамент охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації не контролює хід виконання власних доручень
Департамент охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації не контролює хід виконання власних доручень

Непрофесіоналізм та бездіяльність органів державної влади та місцевого самоврядування стає досить звичним явищем для полтавців.

Проблема нестворення в місті Полтава хоспісного стаціонару продовжує бути дуже актуальною, але чиновникам байдуже, їм ніколи до проблем онкологічних хворих, навіщо на них витрачатись та створювати умови, як «вони і так помрут»…

В чиновників стало звичкою працювати з низькими показниками якості, безвідповідально,  зазначив керівник інформаційного проекту «Привернення уваги громади та влади до розвитку хоспісного руху на Полтавщині» Групи інформаційних проектів Полтавщини Андрій Олєйніков. Вони відмовилися повідомити про відсутність стаціонару та чому ніхто з чиновників не поніс жодної відповідальності, як нахабно не контролювали своїх  доручень, завдяки таким чиновникам онкологічні невиліковні хворі помирають вдома, в муках і стражданнях на очах рідних і близьких. В місті Кременчук такий стаціонір створено в 2017 році.

4

В запиті  було зазначено:

В рамках інформаційного проекту «Привернення уваги громади та влади до розвитку хоспісного руху на Полтавщині» Групи інформаційних проектів Полтавщини, метою якого є масово-роз’яснювальна робота з полтавцями щодо ознайомлення їх з причинами, станом, засобами розв’язання цієї проблеми, звертаюся до Вас із проханням, доручити підлеглим надати наступну інформацію за Вашим підписом:

  • Повідомити, чому не притягнуто до відповідальності керівництво управління охорони здоров’я Полтавського міськвиконкому та профільного заступника міського голови та відповідальних за це працівників Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації за невиконання п.3 плану заходів Полтавської облдержадміністрації щодо розвитку паліативної та хоспісної допомоги в 2016-2010 р.р., передбачено, до 01.10.2016 року відкриття хоспісного відділення на 25 ліжок в Полтаві та згідно п.1 доручень директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації від 17.10.2014 «Про стан надання паліативної та хоспісної допомоги», аналогічну установу потрібно було створити до 01.11.2014 року та інших доручень;
  • З яких причин, досі не створено хоспісного стаціонару в місті Полтава, і що це заважало зробити на протязі 15 років перебування на посаді начальника управління охорони здоров’я Полтавського міськвиконкому та профільного заступника міського голови, яка займає посаду 7 років та тривалого перебування на посадах керівного складу Департаменту охорони здоровя Полтавської облдержадміністрації?
  • Які заходи були вжиті Департаментом охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації щодо створення в місті Полтава хоспісного стаціонару, крім наданих облдержадміністрацією доручень та їх не контролювання Вашими підлеглими?

Про цю проблему було багато сюжетів в інтернет-виданнях з подальшим поширенням у соціальних мережах, в рамках інформаційного проекту. Полтавці сподіваються на Вашу підтримку та допомогу.

Змістовну відповідь прошу надати  на адресу: 36004, м. Полтава, Олєйнікову А.В., до запитання, замість адреси, на конверті вказати телефон 098-471-20-28, копію відсканованої відповіді, прохання надіслати на електронну адресу.””””””

Натомість, чиновники не  вміють читати та не розуміють суті поставлених питань, надали відповідь зовсім про інше, на жодне питання не відповіли, бо написати нічого, повний провал в цих питаннях. І такі «фахівці» на місцях втілюють медичні реформи, програми, проекти, вчать життю, ходять з поважним виглядом, перерізають червоні стрічки та приймають виключно в години прийому, бо дуже заклопотані.

По цьому питанню буде направлено відповідну скаргу за бездіяльність та непрофесіоналізм чиновників, які готували цю відписку, не виконали доручень щодо створення хоспісного стаціонару в місті Полтава на протязі багатьох років. Було б дуже добре, щоб в державних установах не працювали такі «діячі», їхня робота – це бюрократизм, непрофесіоналізм та бездіяльність, нанесення шкоди суспільству, повідомив Андрій Володимирович.

Мені, як фахівцю з управління цікаво, яка освіта виконавця листа (Самолеліс), посада та досвід роботи, як так можна підсовувати керівництву відповідь на зовсім інші питання, чи це зробрено навмисно, знаючи, що про це буте повідомлено в інтернет-видання та поширено у соціальних мережах, фахівець просто не знає ділової української мови.  Невже, це завдяки таким «виконавцям», в Полтаві відсутній хоспісний стаціонар? В Полтавському міськвиконкомі, “експертом” з питань паліативної та хоспісної допомоги виступає взагалі не працівник управління охорони здоров’я, стасист низької категорії за спеціальністю стоматолог, на прізвище Резнік А.В.

Попередній матеріал з відповідної тематики «Міському голові Полтави поскаржилися на безвідповідальність підлеглих», посилання.

 1 2


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

В "Дії" з'явилась комплексна онлайн-послуга е-Підприємець

Володимир-Волинська громада працює над творенням нової ветеранської політики

Розпочато сезон освітньо-наметових ФРІ-таборів для молоді

Організація стажування молоді в органах місцевого самоврядування: освітній серіал

Як працювати із зумовленими війною кризами в освіті?

«Час діяти, Україно!»: 150 переможців залучать на розвиток громад понад 40 млн грн