Конкурс на участь в 5-денній навчально-ознайомчій поїздці на тему соціального підприємництва до Федеративної Республіки Німеччина

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Olga Shavarova

Берлін
Конкурс на участь в 5-денній навчально-ознайомчій поїздці на тему соціального підприємництва до Федеративної Республіки Німеччина

Фонд Східна  Європа у співпраці  з німецькою Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. оголошує Конкурс на участь в 5-денній навчально-ознайомчій поїздці на тему соціального підприємництва до Федеративної Республіки Німеччина. 

Навчально-ознайомчий тур «Соціальне підприємництво: Альтернатива чи копія класичного бізнесу? Досвід Німеччини» проходитиме 23-28 вересня 2018 у м. Берлін. 

Мета візиту: обмін досвідом та практиками між українськими та німецькими фахівцями у сфері соціального підприємництва та соціальних інновацій, ознайомлення з різноманітними моделями соціального підприємництва та його підтримки у Німеччині, налагодження контактів для можливої українсько-німецької співпраці у майбутньому щодо розвитку соціального підприємництва як механізму вирішення соціальних проблем, представлення інформації про стан розвитку соціального підприємництва в Україні.

До участі у конкурсі запрошуються діючі соціальні підприємці, експерти/тренери у сфері соціального підприємництва та регіональні представники влади з Донецької, Харківської, Одеської та Луганської областей, які відповідають за напрям розвитку соціального підприємництва у регіоні, а також учасники попередніх навчальних заходів, проведених у рамках проекту «Соціальне підприємництво як інноваційний інструмент вирішення питань суспільного розвитку». Всього буде відібрано 14 учасників. Соціальним підприємцям та експертам, які постраждали внаслідок військових дій у Донецькій та Луганській областях, а також, які працюють над створенням нових робочих місць для ВПО, людей, які постраждали від війни (колишні військові, переселенці і інші) та для людей і молоді з інвалідністю, і які реагують у інновативний спосіб на соціальні актуальні виклики сьогодення, буде надаватися перевага при відборі.

В рамках навчально-ознайомчої поїздки буде організовано ряд візитів та зустрічей з діючими соціальними підприємцями Німеччини, що представляють різні сфери та організаційні форми; з представниками громадських організацій, хабів та соціальних банків, які підтримують сферу соціального підприємництва; а також політичними діячами та консалтинговими компаніями, що відповідають за розвиток соціального підприємництва у Німеччині. Окрема частина програми буде присвячена темі соціального шкільного/молодіжного підприємництва.

Учасники навчально-ознайомчої поїздки повинні добре володіти інформацією щодо ролі, викликів та стану розвитку соціального підприємництва в Україні та, при можливості, в Європі і бути готовими робити короткі виступи з даної тематики, активно долучаючись до роботи у воркшопах, дискусіях та інформаційних обмінах, ділитися власним досвідом роботи у сфері соціального підприємництва в  Україні.

Усі  витрати  на переліт (Київ – Берлін – Київ) та проживання учасників у Берліні в еко-готелі включно зі сніданком, а також  добові кошти на харчування (обід та вечеря) у Берліні покриватимуться організаторами. Виліт та приліт відбувається з аеропорту Бориспіль. Витрати на проїзд до Києва учасники покривають самостійно.

Протягом візиту буде забезпечено синхронний переклад на українську мову. Проте, для полегшення прямої комунікації з німецькими колегами, очікується, що учасники матимуть знання англійської мови на розмовному рівні.

Критерії відбору заявок:

  • Робота у діючому соціальному підприємстві або у (політичній) площині підтримки соціального підприємництва;
  • Експертний та/або тренерський досвід у сфері соціального підприємництва;
  • Мотивація до участі в навчально-ознайомчій поїздці та обізнаність у сфері соціального підприємництва в Україні та Європі;
  • Можливість застосування здобутих знань та навичок в подальшій громадській чи професійній діяльності;
  • Базові знання англійської мови;
  • Наявність дійсного закордонного біометричного паспорту.

Для участі у конкурсі необхідно надіслати:

  1. Резюме. Рекомендуємо надавати детальне резюме / біографію українською мовою  та описом діяльності в якості соціального підприємця, експерта/тренера у даній сфері або представника регіональної влади, відповідального за сферу соціального підприємництва. Якщо Ви маєте досвід участі в інших українсько–німецьких чи німецьких заходах та програмах, вкажіть це, будь ласка, в резюме.

  2. Мотиваційний лист. Просимо надати короткий (на півсторінки) мотиваційний лист щодо Вашої участі у поїздці. Окремо у листі просимо зазначити імена та контакти двох людей зі сфери бізнесу, влади або недержавного сектору, які зможуть дати для вас рекомендації.

  3. Коротке есе (максимум на 2 сторінки) на тему бачення перспектив соціального підприємництва в Україні та Європі.

Останній термін подання заявок – 22 липня 2018 року. Заявки просимо надсилати на електронну пошту [email protected] з поміткою у темі листа “Конкурс для участі в навчально-ознайомчій поїздці”.

Розгляд заявок буде здійснюватися незалежною радою експертів. Рішення щодо участі у поїздці буде прийняте до 31 липня 2018 р.

Програма та усі робочі/підготовчі документи навчально-ознайомчої поїздки будуть надіслані відібраним учасникам.

Питання щодо оголошення цього конкурсу можуть бути надіслані у письмовій формі Ользі Шаваровій, координатору програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: [email protected].

Захід проводиться в рамках проекту  «Соціальне підприємництво як інноваційний інструмент вирішення питань суспільного розвитку», який реалізується Фондом Східна Європа в партнерстві з ChildFund Deutschland e.V. та є частиною комплексної програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу», яка фінансується Федеральним Міністерством економічного  співробітництва та розвитку Німеччини.


Останні публікації цього розділу:

Відкрита закупівля послуг з розробки дизайну та створення сайту, який представлятиме молодіжну столицю Європи

БО TBPeopleUkraine оголошує конкурсні торги (тендер) на закупівлю будівельних робіт

Конкурс на закупівлю меблів

Конкурс на подання концептуальних документів для реалізації ініціатив щодо покращення продуктивності сільського господарства в Україні

Тендер продовжено: послуги з розробки онлайн гри

Тендерне оголошення для закупівлі будівельних матеріалів/ інструментів