Правозахисники – за чесні державні закупівлі в системі освіти

В рамках реалізації програми «Сприяння зменшенню корупційних проявів на місцевому/регіональному рівні», що здійснюється низкою неурядових організацій України за підтримки Благодійного фонду «Центр ...

Додано:
kobzar

Не кради
Правозахисники – за чесні державні закупівлі в системі освіти

В рамках реалізації програми «Сприяння зменшенню корупційних проявів на місцевому/регіональному рівні», що здійснюється низкою неурядових організацій України за підтримки Благодійного фонду «Центр громадських ініціатив», Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії, громадська організація «Чугуївська правозахисна група» впровадила проект «За чесні державні закупівлі в системі освіти».

В ході виконання проекту було здійснено моніторинг державних закупівель деяких відділів освіти, які розташовані на території Харківської області, зокрема на предмет дотримання ними вимог ЗУ «Про здійснення державних закупівель» та проведення відповідних процедур закупівель у визначених Законом випадках.

Після проведеного моніторингу робочою групою були складені рекомендації для відділів освіти, більшість рекомендацій та пропозицій їх співробітниками були враховані.

Разом з цим, за результатами проведеного моніторингу державних закупівель відділів освіти було виявлено, що останні уникають проведення процедури відкритих торгів та застосування вимог ЗУ «Про здійснення державних закупівель», чим самим порушують вимоги діючого законодавства, у зв’язку з чим районні та місцеві бюджети щорічно зазнають втрат.

Більш детальна інформація викладена в інфографіці:

ЗАКУПІВЛІ_ОСВІТА


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Відбулась навчальна майстерня-практикум для жінок в рамках проєкту «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад»

Молодь з 30 громад напрацювала стратегії розвитку молодіжних рад під час літнього табору в Карпатах

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі

Чотири роки партнерства: історія співпраці громадської організації «Нова Дружківка» та Дружківської пожежно-рятувальної частини

39 ветеранів/ок завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення"

Громадська участь у місцевій політиці: які зміни до статутів громад мають внести сільські та селищні ради Харківщини