Управління Держпраці у Полтавській області не помічає порушень 15 років

Напривеликий жаль, проблема непрофесіоналізму чиновників продовжує бути однією з головних проблем у нашому суспільстві. Чергова відписка чиновників (фото) знову це продемонструвала, зазначив керівник ...

Додано:
socium.pl

teatr-gogolya-poltava-2017-1280x640
Управління Держпраці у Полтавській області не помічає порушень 15 років

Напривеликий жаль, проблема непрофесіоналізму чиновників продовжує бути однією з головних проблем у нашому суспільстві. Чергова відписка чиновників (фото) знову це продемонструвала, зазначив керівник інформаційного проекту «Привернення уваги громади та влади до розвитку хоспісного руху на Полтавщині» Андрій Олєйніков.

4

Мало того, що керівництво управління охорони здоров’я Полтавського міськвиконкому на відміну від своїх колег в інших містах України та Полтавської області, на протязі багатьох років саботувало доручення профільного департаменту щодо створення в Полтаві хоспісного стаціонару, та вони залучають до виконання листів фахівців сумнівної кваліфікації і  видають їх за експертів «з питань паліативної та хоспісної медицини», продовжують цинічно брехати, що відповідають на питання по запитах, що не є дійсним, оскільки знову на ключові питання відповідь надати злякались.

Проте, наразі вони перевершили самі себе такою фразою: «Також інформуємо, що згідно Положення про управління охорони здоров’я виконавчого комітету Полтавської міської ради, затвердженого рішенням 16 сесії Полтавської міської ради 7 скликання від 20.07.2018 року, управління має право залучати до роботи фахівців закладів охорони здоров’я комунальної форми власності м.Полтава до роботи в управлінні», забувши знову зазначити саме цікаве…, «що ми дозволили прогулювати щоденно основне місце роботи та порушувати трудове законодавство – це ж просто юридичний нонсенс»!

Все це дійсно дуже чудово, що так в даному управлінні «турбуються» про «додатковий прояв професіоналізму», але особа про яку я зазначав у запиті (фото) Резнік Анатолій не є лікарем-онкологом, а є ліракем-статистом однієї з міських лікарень та має спеціальність стоматолог і вони його стали вважати фахівцем з онкології в якості «експерта», і тим більше він не є працівником міськвикомному, але щоденно з 08.00-17.15. год. перебуває в вищезазначеному управлінні замість основного місця роботи, що знаходиться в іншій частині міста, замість щоденних двох годин, що він має там право перебувати, бо одна година знадобиться Резніку лише на дорогу до управління зі свого місця роботи та назад на роботу.…

І не дивно, що серед родин онкологічних  хворих немає таких, що похвалили чи подякували даному управлінню за блискучу роботу, організовану на ниві паліативної та хоспісної допомоги в місті, бо дана робота є незадовільною, і керівництву скоріше потрібно іти на пенсію.

Вони залучили «фахівця» до роботи, провівши цей «легітимний дозвіл» через рішення сесії міської ради від 20.08.2018 року. В мене запитання: «А депутатам повідомили, що зазначена особа не зявляєтся на основному робочому місті більше 15 років, а ходить «експертувати» зовсім в інше приміщення – в управління охорони здоровя міськвиконкому, як на роботу та звідти іде додому. Факти багаторічних щоденних прогулів (3 години без поважних причин – звільнення по статті) можуть підтвердити відео-камери внутрішнього спостереження, що знаходяться біля пунтку охорони в холі міськвиконкому і не треба нікого опитувати. Це ще і порушення внутрішього розпорядку установи, людина може отримати ключі від кабінету та здавати їх на прохідній не маючи права таке взагалі робити. Цим і має зайнятись Управління Держпраці у Полтавській області.

Колись дане управління було відділом, його реорганізували в управління, хоча вони невідомо чим там займаються, і при цьому залучають додаткових працівників, які щоденно порушують трудове законодавство, дискредитуючи ще більше міську владу. Тобто в нас виходить прогул з ініціативи працівника чи роботодавця? Якщо працівник – альтруіст то його потрібно звільняти по статті, якщо працівник-жертва, то з вини роботодавця і звільняти по статті потрібно керівника, мені цікаво, як «прогульник» підвищує кваліфікацію, як отримує просування по посаді, який світить йому кар’єрний зріст та чи один він там такий, чи є ще “Мертві душі”?, зазначив Андрій Володимирович.

3

Функції цього «дутого» управління міг би виконувати відділ, як це було раніше, навіщо створювати додаткові керівні посади бездієвим чиновникам, але це вже інше питання і про це далі буде в іншому паралельному проекті «Управління якістю в суспільному середовищі» і по іншим питанням теж…

Нагадаємо, що завдяки високому професіоналізму чиновників, в місті Кременчук Полтавської області був створений хоспісний стаціонар на 25 ліжок на базі однієї з лікарень, їм не завадили «медичні реформи» та «формування Госпітальних округів», на що спираються місцеві полтавські нероби. Тож, від Управління Держпраці у Полтавській області чекаємо на перевірку та притягнення до відповідальності порушників трудового законодавста. Дуже шкода, що дане управління проводить досить слабеньку масово-розяснувальну роботу серед населення з питань порушення трудового законодавства з боку роботодавця, особливо у приватному секторі, люди мають знати, куди потрібно звертатись, анонімно, чи офіційно та мають бути впевненні, що їм допоможуть.

Керівництво управління більше 15 років перебуває на посадах, їх потрібно звільняти за бездіяльність і безвідповідальність, це завдяки їхній «титанічній» роботі медична галузь міста має безліч проблем, які вимушені терпіти полтавці, особливо онкологічні хворі. Так справи не робляться! 

відповідь відповідь 1 відповідь 2 відповідь 3

Останній матеріал з цієї тематики: «Департамент охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації уникає відповіді щодо проблем онкологічних хворих»


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

В "Дії" з'явилась комплексна онлайн-послуга е-Підприємець

Володимир-Волинська громада працює над творенням нової ветеранської політики

Розпочато сезон освітньо-наметових ФРІ-таборів для молоді

Організація стажування молоді в органах місцевого самоврядування: освітній серіал

Як працювати із зумовленими війною кризами в освіті?

«Час діяти, Україно!»: 150 переможців залучать на розвиток громад понад 40 млн грн