Благодійний фонд ТулСан запускає новий експериментальний проект «Монтессорі для всіх»

Змінити світ кожної дитини – це мрія чи реальність? Чи під силу це дорослому?Наш благодійний фонд TulSun запускає новий експериментальний проект «Монтессорі для всіх», який допоможе з’єднати світ ...

Додано:
TulSun Foundation

41669278_538005556643244_6805965701644288000_n
Благодійний фонд ТулСан запускає новий експериментальний проект «Монтессорі для всіх»

Змінити світ кожної дитини – це мрія чи реальність? Чи під силу це дорослому?

Наш благодійний фонд TulSun запускає новий експериментальний проект «Монтессорі для всіх», який допоможе з’єднати світ дорослих і дітей, доторкнутися до серця кожного, хто бере в ньому участь, і не залишити нікого байдужим.

«Монтессорі для всіх» – це проект, який допоможе кожній дитині не дивлячись на його соціальний статус і фізичні можливості розкрити свій потенціал. Нажаль, на даному етапі система Монтессорі в Україні, зокрема в Києві є дуже дорогою і тому елітною методикою, не доступною для всіх, а лише для окремих груп. Це суперечить початкової ідеї Марії, адже вона створювала свій метод, щоб поліпшити життя дітям з різних верств населення. Марія Монтессорі вірила, що кожна дитина талановита, просто спостерігаючи, в потрібний момент, простягнувши йому руку допомоги, можна сприяти його природному розвитку і допомогти відкрити для себе світ з усією його багатогранністю.

Першим кроком нашого проекту “Монтессорі для всіх” стане відкриттяКімнати Монтессорі в Фастівському навчально-реабілітаційному центрі для дітей з обмеженими можливостями. При створенні проекту основними кроками стануть: організація середовища (розробка і створення інтер’єру кімнати, закупівля матеріалів згідно стандартів Міжнародної Асоціації Монтессорі, навчання педагогів, розробка для них базового курсу введення в основи методу Монтессорі. А також, допомога і підтримка в організації навчального процесу в подальшому (наповнення новими матеріалами згідно розроблених планів, проведення майстер-класів, лекцій кваліфікованих наставників, допомога в роботі з батьками). Адже дуже важливо не тільки створити проект під ключ, а дати йому життя і підтримувати його до повної автоматизації та позитивних результатів.

У центрі знаходяться діти від 2 до 18 років, багато з них залишилися без піклування батьків. Для них можливість тактильного розвитку, дрібної моторики, а також інші переваги методу Монтессорі можуть принести велику користь, головним чином інтеграцію цих дітей з суспільством і підвищення рівня їх життя. Ми переконані, що це допоможе розширити ідею доступності системи для всіх. Професійно створене середовище і кваліфіковані педагоги дозволять дітям самостійно вчитися через гру шляхом відкриття, надихаючи і розвиваючи в них почуття радості і цінності життя.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють "медіаційні патрулі" у школах

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Рух відкритих даних: досвід Великобританії для транспарентності місцевої влади на Харківщині та в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення