ВРУ ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод ВПО»

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Напередодні громадські активісти ...

2166
ВРУ ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод ВПО»

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Напередодні громадські активісти закликали депутатів підтримати законопроект № 2166 щодо посилення дотримання прав ВПО, про що Громадський Простір повідомляв 2 листопада.

Законом, зокрема, встановлюється, що внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.  Відповідний законопроект зареєстровано за №2166.

 Усі новини щодо тематики ВПО 

 

На Порталі триває інформаційна кампанія «ВПО: правдивий storytelling на Громадському Просторі»,  в рамках проекту «Сприяння плюралізму та діалогу в українському суспільстві», що реалізується Фондом Східна Європа за підтримки ChildFund Deutschland e.V. та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

 


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”