Як Україні посісти третє місце в Європі за рівнем інтернаціоналізації малого та середнього бізнесу?

Початок: 26.10.2018 о 12:00
Закінчення: 26.10.2018 о 13:00
Адреса: вул. Хрещатик, 2, Київ, Україна
Місце: УКМЦ

Завершено

Круглий стіл_ Як Україні посісти третє місце в Європі за рівнем інтернаціоналізації малого та середнього бізнесу_
Як Україні посісти третє місце в Європі за рівнем інтернаціоналізації малого та середнього бізнесу?

26 жовтня об 12:00 в рамках проекту “Інтеграція українського МСБ в ланцюги доданої вартості ЄС” відбудеться круглий стіл “Як Україні посісти третє місце в Європі за рівнем інтернаціоналізації МСБ? “

Захід проходитиме в Українському кризовому медіа–центрі за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 2. Організатором заходу є громадська організація EasyBusiness за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

В Україні малий та середній бізнес (МСБ) забезпечують понад 80% зайнятості та генерують понад 60% доданої вартості всередині країни. Але, незважаючи на це, рівень інтернаціоналізації МСБ є найгіршим серед показників OECD SME Policy Index.

Така ситуація може бути пояснена наявністю регуляторних або нерегуляторних бар’єрів, що обмежують експортну діяльність малого та середнього бізнесу. Низька або відсутня залученість МСБ до ланцюгів доданої вартості ЄС відображається на прибутковості бізнесу, ефективності використання робочої сили та рівні реалізації потенціалу підприємств.

Якою є міжнародна практика подолання таких регуляторних та нерегуляторних бар’єрів? Які дії варто здійснити для покращення середовища інтернаціоналізації малого та середнього бізнесу в контексті Угоди про асоціацію? Ці та інші питання будуть обговореними під час круглого столу , де буде також презентовано аналітичний звіт “Інтеграція українського МСБ в ланцюги доданої вартості ЄС”.

Спікери:

  • Ксенія Ляпіна, Голова Державної регуляторної служби України;
  • Денис Шемякін, Директор команди підтримки реформ при МЕРТ;
  • Ігор Бураковський, Директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій, експерт групи “Економічний розвиток” РПР;
  • Антон Шулик, Виконавчий директор Civitta Ukraine;
  • В’ячеслав Биковець, Генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств;
  • Дмитро Яблоновський, Заступник директора Центру Економічної Стратегії.

Модератор:

  • Дмитро Ливч, керівник аналітичного відділу та проектний менеджер EasyBusiness;
  • Катерина Шаповаленко, економічний аналітик EasyBusiness.

Метою проекту “Інтеграція українського МСБ в ланцюги доданої вартості ЄС”, що здійснюється EasyBusiness за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту “Громадська синергія” є посилення інтернаціоналізації українського МСБ в рамках Угоди про асоціацію із ЄС.

Для акредитації представників ЗМІ просимо надіслати свої дані комунікаційному менеджеру

Проекту на адресу [email protected], телефон для довідок: (068) 020-70-96.