Психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста Кременчука навчили працювати з дітьми ВПО

5 листопада 2015 року в рамках реалізації проекту «Психологічні та соціальні послуги для внутрішньо переміщених осіб Полтавської області» з метою підвищення рівня професійної компетенції відбулось ...

Додано:
Svitlana

2
Психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста Кременчука навчили працювати з дітьми ВПО

5 листопада 2015 року в рамках реалізації проекту «Психологічні та соціальні послуги для внутрішньо переміщених осіб Полтавської області» з метою підвищення рівня професійної компетенції відбулось навчання для 22 психологів та соціальних педагогів навчальних закладів м. Кременчука.

Під час навчання були розглянуті наступні питання:

* Теорія надання допомоги в кризовій ситуації

* Види стресу. Реакції на стрес

* Вплив травматичної ситуації на людину. Динаміка станів постраждалих.

* Симптоми ПТСР у дітей та підліткам.

* Стадії переживання втрати, психологічна допомога дітям та підліткам при втраті

* Психологічна допомога дітям та підліткам, які пережили травмуючу події.

Шкільні психологи та соціальні педагоги навчальних закладів міста отримали інформацію про процеси, що відбуваються у людини, яка отримала перебувала в стресі, побувала в кризовій ситуації, пережила травматичну подію, тощо.

Такі знання допомагають людині зайняти активну позицію щодо осмислення і розуміння того, що з нею відбувається. Знання симптомів гострого стресового розладу та посттравматичного стресового розладу допоможуть соціальним педагогам і шкільним психологам вчасно розпізнати такі стани у дітей. Учасники тренінгу отримали корисний роздатковий матеріал, в якому містились матеріали, які можна використовувати для роботи з батьками, особливостями розвитку дітей на різних вікових етапах розвитку, техніки для роботи з дітьми.

Учасники також мали змогу опрацювати на собі техніки, які використовуються в роботі з дітьми, які пережили травмуючи події, пов’язані з подіями у нашій країні. Особливо підкреслювалась важливість налаштування дітей та їх батьків на використання внутрішніх ресурсів і ресурсів соціального оточення.

Заняття для наступної групи соціальних працівників та психологів відбудеться 12 листопада 2015 року.

Ініціатива «Психологічні послуги для вимушених переселенців з Полтавської області» реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в межах Проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та Уряду Японії.

 

3     1

Парахнич Леся Олександрівна,

психолог проекту


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади