На Київщині навчали фахових працівників протидіяти насильству

Соціальні педагоги, психологи, працівники служб і центрів, медичних установ та правники обговорили ситуацію з насильством у Ірпіні та Святошинському районі міста Києва. Всього понад 50 фахівців за ...

Додано:
Nataly Kravchuk

D3920576-24D7-42B7-B352-B4407E35BA13
На Київщині навчали фахових працівників протидіяти насильству

Соціальні педагоги, психологи, працівники служб і центрів, медичних установ та правники обговорили ситуацію з насильством у Ірпіні та Святошинському районі міста Києва. Всього понад 50 фахівців за один тиждень пройшли навчання щодо взаємодії суб’єктів у протидії насильству, яке організувала ВБО «Конвіктус Україна».

- Ці заходи дали змогу, в першу чергу, познайомити фахівців, які працюють в одному місті/районі одне з одним, з компетенціями кожного, обмінятися контактами, розглянути можливості та способи взаємодії, – розповідає організатор заходу Юлія Царевська. - Дуже важливо, що на навчанні були присутні спеціалісти абсолютно різних професій – правники, вчителі, психологи, лікарі, поліцейські, управлінці. Вважаю, що це перший крок у побудові ефективних алгоритмів реагування на випадки насильства.

Під час зустрічей учасники обговорили власні стереотипи щодо постраждалих, бар’єри у наданні ними допомоги потребуючим жінкам та дітям, розвіяли власні міфи щодо обов’язків одне одного.

Особливу вдячність за роз’яснення фахівцям меж своїх компетенцій «Конвіктус» висловлюємо Лідії Занюк – старшому лейтенанту поліції, інспектору відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві та Миколі Полюховичу – старшому лейтенанту поліції, інспектору відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві.

Навчальні заходи організувала ВБО «Конвіктус Україна» за підтримки Європейської комісії.  «Конвіктус Україна» з 2016 року проводить роботу з мобілізації жінок-переселенок проти домашнього та гендерного насильства, яка згодом була трансформована у протидію насильству, що чиниться стосовно жінок. 

Додамо, що Центр психосоціальної допомоги для жінок, які постраждали від насильства, функціонував у Київській області протягом 2017-2018 років. Всього реабілітацію отримали 116 осіб (56 жінок та 60 дітей). Заклад було створено ВБО «Конвіктус Україна» в рамках проекту Мобілізація жінок-переселенок проти домашнього та гендерно орієнтованого насильства». 


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади