19 червня Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців» запрошує Вас взяти участь у семінарі «Як впровадити міжнародну систему НАССР задля безпеки та якості харчових продуктів?». Захід проходитиме у м. Харків за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження», а також за підтримки Департаменту агропромислового розвитку ХОДА та Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА.
Угода про асоціацію, яку Україна підписала з Європейським Союзом, зобов’язує українських виробників наблизити якість і безпечність своєї продукції до рівня європейських стандартів.
Одним із таких, безперечно важливих стандартів, є впровадження системи аналізу ризиків та управління критичними контрольними точками (з англ. – НАССР). Саме завдяки їй усі процеси виробництва і реалізації харчових продуктів в передових країнах світу проходять контроль за чітко визначеною процедурою. Це позитивно відображається на кінцевому продукті – від вирощеної в полі продукції до продукту на полиці магазину і на нашому столі.
Попри це, готовність більшості українських підприємств харчової галузі до законодавчо обов’язкового впровадження системи НАССР уже з 1 січня 2019 року є неочевидною. На це є дві причини. Перша – брак інформації та низька обізнаність підприємців про основні засади НАССР. Друга – достатньо висока вартість впровадження на підприємствах окремих її елементів. Відтак, у кожної фірми, , яка займається харчовими продуктами, постає питання – яким шляхом найкраще запровадити НАССР? .
Ми хочемо допомогти Вам розібратися з усіма тонкощами НАССР і тому запланували відмінний навчальний захід, який допоможе отримати відповіді на Ваші запитання.
Місце: конференц-зала Департаменту АПК Харківської ОДА, м. Харків, Держпром, 7-й під’їзд, 4-поверх
Час: 19 червня, 10:00-13:00, реєстрація з 9:45
Вхід вільний, але реєстрація обов’язкова:https://forms.gle/HpHfgQAE8Mz7u4Pe9
Спікер: Іван Волос, ведучий аудитор Системи менеджменту харчової безпеки за міжнародним стандартом FSSC 22000 і стандартам HACCP.
Теми: Основні принципи HACCP. Законодавча база України з харчової безпеки. Види небезпечних факторів. Базові програми. Приклади критичних контрольних точок для агропромислового комплексу. Вимоги да санітарної обробці та особистої гігієни.
Спікер: Вікторія Облак, спеціаліст з розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості.
Теми: Огляд нового законодавства. Періодичність та умови проведення перевірок. Вимоги до планування. Зберігання. Товарне сусідство. Система простежуваності. Маркування. Приклади документації системи НАССР.
Також запрошені: представники Метрології, Агентства з сертифікації та фахівці Держпродспоживслужби.
Партнер заходу: Науково-виробниче підприємство «АТЛАНТІС ХІМ».
————————————————————————————————————————————
Цей семінар був підготовлений ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».
========================
16 квітня та 23 травня відбулися семінари, які зібрали майже 150 учасників, що представляли ресторани, кафе та виробників продуктів харчування.
Тел. для довідок (099)561-92-87, (068)795-70-65