Прикарпатська молодь дослідила проблеми і перспективи розвитку освіти на Івано-Франківщині

Завершився перший воркшоп освітньої програми “Youth and Education” для молоді, яка цікавиться освітою і хоче розвивати її в Прикарпатті.  У воркшопі “Формула освіти” взяли участь викладачі, студенти, ...

Додано:
Ksenia Yanko

DSC_4834
Прикарпатська молодь дослідила проблеми і перспективи розвитку освіти на Івано-Франківщині

Завершився перший воркшоп освітньої програми “Youth and Education” для молоді, яка цікавиться освітою і хоче розвивати її в Прикарпатті.  У воркшопі “Формула освіти” взяли участь викладачі, студенти, громадські активісти з Івано-Франківської області.

Впродовж трьох днів в креативному просторі “Хата-Майстерня” у горах Карпат учасники та учасниці програми вивчали відмінності між формальною, неформальною та інформальною освітою, а також досліджували проблеми і перспективи розвитку освітньої сфери в Івано-Франківську. Фасилітувала воркшоп Олеся Архіпова — громадська активістка, тренерка і фасилітаторка з досвідом проведення понад 150 тренінгів на тему критичного мислення, демократії і прав людини.

DSC_4474

“В межах програми ми готуємо менеджерів освіти впроваджувати культуру розмаїття у навчальні процеси. На цьому воркшопі учасники працювали з різними методиками, робили картування галузі, аналізували цілі освіти, хто є суб’єктом, а хто об’єктом у ній,— розповідає фасилітаторка. Олеся Архіпова також звертає увагу: “Важливим компонентом воркшопу були дискусії про розмаїття. Ми говорили про те, наскільки воно важливе для освіти і для розвитку суспільства, загалом. Робили це через інтерактивні вправи й моделювання ситуацій”.

Учасниця воркшопу Святомира Возняк ділиться враженнями:

“Дуже зраділа можливості взяти участь у цій програмі! Очікувала наповнення і доповнення себе як творчої особистості, професіонала та друга, котрий може завести знайомства, поділитися досвідом, дізнатись нову інформацію. Щодо вражень, відчуваю силу гір, силу команди й силу творчості. З собою звідси понесу навички, які ми розвивали на наших заняттях: ведення діалогу, вміння знайти компроміс та порозумітись”.

DSC_4503

Учасник воркшопу Борис Пошивак говорить:

“Гори, нові знайомства, цікавий формат навчання — це те, чому я подався на програму. Хотів розширити кругозір в питаннях освіти, оскільки сам займаюсь цією сферою. На воркшопі в дискусіях з іншими учасниками дізнався, які проблеми є в освіті та за допомогою яких інструментів можна їх вирішувати”.

Воркшоп “Формула освіти” став першим етапом трирівневої освітньої програми “Youth and Education”. Вже у серпні на учасників та учасниць чекає воркшоп із проектного менеджменту, а також розроблення власних освітніх проектів. Автори найкращих проектів отримають міні-гранти на їх втілення.

DSC_4506-2

Нагадаємо, програму “Youth and education” реалізує Молодіжна організація СТАН в межах проекту “Амбасадори розмаїття в Прикарпатті” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). З червня по жовтень проходитимуть ще 3 освітні програми за напрямами “Мистецтво і культура”, “Медіа” та “Соціальне підприємництво”.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”

Перші інсайти тижневого письмового марафону «Детектор життя»