17 грудня Могилянка відкриває Центр психосоціальної реабілітації у Києві

17 грудня 2015 року у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» за участю Міністра освіти і науки України Сергія Квіта відбудеться відкриття Центру психосоціальної реабілітації для ...

Могилянка
17 грудня Могилянка відкриває Центр психосоціальної реабілітації у Києві

17 грудня 2015 року у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» за участю Міністра освіти і науки України Сергія Квіта відбудеться відкриття Центру психосоціальної реабілітації для переселенців, учасників АТО, членів сімей поранених та загиблих бійців, жителів районів, де тривали бойові дії, в тому числі дітей. Про це повідомляється на сайті МОН.

Початок: о 13:00

Місце проведення: вул. Глазунова, 2\4 ( актова зала, 5 поверх)

Україні, внаслідок військової агресії РФ, десятки тисяч людей потребують невідкладної психологічної та соціальної допомоги: переселенці, учасники АТО, поранені, члени сімей поранених та загиблих бійців, жителі районів, де тривали бойові дії, в тому числі діти.

Саме задля висококваліфікованої фахової допомоги таким людям у Могилянці був створений Центр психосоціальної реабілітації.

У його створенні допомогла Мальтійська Міжнародна Служба* за підтримки Німецької Гуманітарної допомоги, ІТ- компанії Інфопульс та КМДА.

Зараз Центр працює у двох напрямках: надання психосоціальної допомоги; навчання та консультування психологів, соціальних працівників тощо.

У структурі Центру працюють психологи, психотерапевти, спеціалісти з соціальної роботи, юристи, які створюють єдину команду. Діяльність Центру відповідає світовим стандартам та базується на ефективних практиках, зокрема, досвіді Ізраїльської коаліції травми, стандартах ВООЗ та ЮНІСЕФ.

Центр є важливою частиною системи психосоціальної допомоги м. Києва, яка реалізується у міській цільовій програмі КМДА «Турбота. Назустріч людям»**. В рамках цієї програми Центр співпрацює з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та іншими міськими структурами.

Команда Центру вже надає допомогу з 1 липня 2015 року. За цей час:

  • була відкрита філія Центру у Слов’янську;
  • більше 3 тис. переселенців, ветеранів, їх родин, які мешкають у Києві та Слов’янську, отримали безкоштовну юридичну, психологічну та соціальну допомогу;
  •  більш ніж500  педагогів, держслужбовців, соціальних працівників та волонтерів отримали знання та навички з психосоціальної допомоги переселенцям та ветеранам АТО під час навчальних програм, семінарів та круглих столів.

Завдяки НаУКМА, ІТ-компанії Інфопульс, Мальтійській Міжнародній Службі після ремонту та облаштування, відкривається київський офіс Центру.

Додаткова інформація: Віта Качай –   093 817 18 01, [email protected]

Центр психосоціальної реабілітації є невід’ємною складовою НаУКМА. Фахівці центру викладають на кафедрі психології та педагогіки НаУКМА, водночас виступаючи експертами міжнародних організацій, входять до складу профільних робочих груп у галузі психічного здоров’я на місцевому та національному рівнях. Мешканці Києва та Київської області можуть звертатись по допомогу Центру. Центр розташований поблизу ст. метро Дружби Народів (7 хв. пішки).

Запис за телефоном у Києві(067)1095831, (063)6010611), у Слов’янську(095)8524453, (093)472376.

*Мальтійськаміжнародна служба допомоги – міжнароднаблагодійнаорганізація Суверенного Ордену Мальти, щонадаєгуманітарнудопомогу по всьомусвіту. В  Україні працює з 1990 р. Сповідуючи мальтійське гасло «Збереження віри та допомога потребуючим», опікується дітьми з інтернатів та сиротинців, самотніми, немічними людьми. 

**Міська цільова програма КМДА «Турбота. Назустріч людям»-з 30 березня 2015 року 50 соціальних працівників надають соціальну та консультативну допомогу ветеранам АТО. Працює телефонна інформаційна лінія для оперативного вирішення питань ветеранів. Спільно з НаУКМА проводиться реабілітація від психосоціального стресу.


Тематика публікації:            

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”