Лідерство без брехні: 4 книжки від викладачів Української Соціальної Академії

Багато від кого можно почути, що в них немає часу на читання. Але не секрет, що найуспішніші — та найбільш зайняті — світові лідери: Білл Гейтс, Марк Цукерберг, Ілон Маск, Хілларі Клінтон завжди ...

neirophysiology
Лідерство без брехні: 4 книжки від викладачів Української Соціальної Академії

Багато від кого можно почути, що в них немає часу на читання. Але не секрет, що найуспішніші — та найбільш зайняті — світові лідери: Білл Гейтс, Марк Цукерберг, Ілон Маск, Хілларі Клінтон завжди знаходять час для книжок. Радимо не відставити — і ділимося з вами підбіркою найкращих видань про лідерство від викладачів програми «Суспільна етика та лідерство», яка стартує в Академії вже 22 листопада.

d9d88b7bb89741d178bfeefd05383a5987e9fb2aДжеффри Пфеффер. «Лидерство без вранья: Почему не стоит верить историям успеха» (рекомендація від Ярослави Лоянич). 

В книжці автор пороки сучасної «індустрії лідерства», яка більшою мірою розважає, а не дає необхідні знання та навички — і намагається з’ясувати, які якості дійсно потрібні лідеру.

Спираючись на результати досліджень, автор закликає позбутися ілюзій і стереотипів. Ви дізнаєтеся, чому багато популярних уявлення про лідерство і зусилля, спрямовані на розвиток лідерських якостей, не відповідають сучасному стану справ. Він аналізує історії лідерів і закликає керуватися достовірною інформацією, щоб змінити корпоративний світ на краще.

 

getty_151811191_9706«Покликання лідера бізнесу» (рекомендація від Петра Дарморіса).

 «Бізнес-структури можуть бути успішними лише в успішному суспільстві», — вважає одна з співавторок книги Хелен Алфорд.  Автори пропонують бізнесменам долучитись до створення такого суспільства. А також звернути увагу на вразливі групи населення — людей, на яких, у прагненні короткотермінової вигоди, часто не зважають деякі учасники ринку. «Книга дає практичні рекомендації стосовно впровадження етичних принципів в бізнесі», — коментує викладає програми Петро Дарморіс.

 

59d7725ef8efdc8c2e1c93d3Джон Коттер, «Наш айсберг тает» (рекомендація від Володимира Павелка). 

Що робити, якщо тільки ти розумієш, що настав час змін, а інші бачать лише верхівку айсберга? Джон Коттер створив новий жанр. Він пропонує ефективний алгоритм впровадження змін за все з восьми кроків, і підносить його в захоплюючій формі – у вигляді казки для дорослих. В її героїв ви дізнаєтеся своїх колег і друзів, а іноді і самих себе. Книга заснована на дослідженнях професора Гарвардської школи бізнесу,

«Розумна книга «для лінивих», яка читається за годину-півтори. Видання стисло, структуровано і в доступній формі розповідає про ключові підходи при запуску і веденню організаційних проектів змін», —коментує викладач програми «Суспільна етика та лідерство» Володимир Павелко.

 

1111111Стенлі Маккристал, «Команда команд» (рекомендація від Володимира Павелка). 

Автор книги генерал армії США Стенлі Маккрістал керував військовою операцією в Іраку, і досяг приголомшливих результатів. А потім пішов далі і з’ясував, як діють нові принципи управління в інших сферах, зокрема в бізнесі. Підсумком цього масштабного дослідження стала цікава і захоплююча книга «Команда команд».

«Книга розповідає історію перетворення спецназу США в адаптивну структуру в умовах постійних змін війни в Іраку. Чудово ілюструє концептуальну модель впровадження структури підтримки змін за agile-підходами», — розповідає Володимир.

 Ще більше нових знань та корисного контенту — на програмі Української Соціальної Академії «Суспільна етика та лідерство». В основі програми — новітні управлінські практики від викладачів провідних європейських ВУЗів. На заняттях учасники будуть розбирати реальні кейси та проблеми, з якими стикаються лідери в Україні.

Упродовж 5 навчальних модулів ви визначите свій лідерський потенціал та знайдете інструментарій необхідний для ефективного управління, вдосконалите власне стратегічне бачення та станете частиною ком’юніті лідерів, які прагнуть змінити країну та світ.

Детальна інформація — за посиланням:

http://social-academy.com.ua/programs/suspilna-etyka-i-liderstvo/


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Протидія гендерно-зумовленому насильству: тренінг для поліцейських сектору освітньої безпеки Чернігівщини

Стресостійкість учасниць зросла на 49%. Підсумки програми «ReStart Свідомості» та гайд на Дія.Освіта

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України