Виправлена помилка в Держакті, і пенсіонерка розпоряджається своєю землею

Пенсіонерка Галина Бражник з села Кам’янка, що на Харківщині, досить довго не могла віддати в оренду земельну ділянку, власницею якої вона є. Бо в Державному акті на право власності чиновники ...

Додано:
Dinarko

8a67139f0be425d6cd3af06958708fc0_M
Виправлена помилка в Держакті, і пенсіонерка розпоряджається своєю землею

Пенсіонерка Галина Бражник з села Кам’янка, що на Харківщині, досить довго не могла віддати в оренду земельну ділянку, власницею якої вона є. Бо в Державному акті на право власності чиновники написали неправильне прізвище жінки. Юристи Дворічанського Центру правової інформації та консультацій допомогли пані Галині виправити помилку в акті через суд.

Галина Іванівна проживає одна, отримує мінімальну пенсію. Могла би мати додатковий дохід за оренду її ділянки, але через помилки в документі не може цього зробити.

Усі спроби порозумітися з чиновниками виявились марними. Стандартна відповідь, яку чула жінка в кабінетах держслужбовців: «Звертайтеся до суду і виправляйте помилку!» Після таких відповідей Галина Іванівна майже зневірилась, що її питання можна вирішити.

Бо з її невеликою пенсією не послуги адвоката чи судові збори сплачувати, а хоча б прожити. Сума судового збору – близько 500 гривень, для самотньої пенсіонерки є непідйомною.

Проте в сільські раді Галині Іванівні порадили звернутися до Дворічанського Центру правової інформації та консультацій. Після консультації з фахівцями Центру, Галина Іванівна уповноважила юриста Віталія Бабику вчиняти від її імені дії для вирішення питання перед органами влади та у суді.

Щоб знайти кошти для сплати судового збору, юрист звернувся до потенційних орендарів земельної ділянки. І один із них погодився сплатити збір за подачу заяви до суду в рахунок подальшої оплати оренди. Після цього юрист Центру зібрав всі необхідні документи, підготував позовну заяву та представив інтереси пані Галини в суді.

Суддя погодився з доводами та виніс рішення на користь пенсіонерки. Тепер Галина Іванівна може укласти договір оренди земельної ділянки та отримувати такий необхідний для неї додатковий дохід.

Автор: Людмила Ковтун, Громадська організація «Фонд сільських громад Дворічанщини»

Джерело: ІРЦ «Правовий Простір»


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”