Open-сall для фотографів на участь в головній експозиції фестивалю в Одесі

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


open-call odesa-batumi-pdoto-days-2016
Open-сall для фотографів на участь в головній експозиції фестивалю в Одесі

Єдиний український фотофестиваль Одеса//Батумі Фото дні відкрив оpen-сall для фотографів на участь в головній експозиції фестивалю в Одесі в квітні 2016 року.

До 31 січня українські митці мають можливість надіслати свої фото-серії до 10 світлин на відкритий конкурс. За результатами відбору буде сформована головна експозиція фестивалю в Одесі (13-17 квітня 2016 року). Участь в конкурсі вільна.

До участі в конкурсі приймаються лише серії робіт на тему Простір//Територія. Для участі в конкурсі потрібно заповнити анкету, про вимоги, теми та ідею конкурсу читайте нижче та на сайті Фестивалю www.thephotodays.org.

Нагадаємо, з 13 по 17 квітня 2016 року південна українська пальміра стане місцем зустрічі, обговорень, навчання та спілкування фотоспільноти України та світу – фотофестиваль Одеса//Батумі Фото дні відбудеться вдруге.

«Ми готуємо програму з виставок, лекцій, воркшопів та показів, а також оголошення про відкриті конкурси. А поки вашій увазі концепція, тема та дати події. Бронюйте час на одеську фото-відпустку і слідкуйте за нашими новинами», – кажуть організатори  Фестивалю Одеса//Батумі Фото дні 2016.

Ідея – за допомогою виставки зобразити головні течії в розвитку фотографії в Україні, зробити історичний та географічний зріз, використовуючи комбінацію архівних матеріалів та серій сучасних українських фотографів, результати конкурсного відбору.

Це доволі широка тема, яка має на меті показати декілька спектрів від приватно-художнього до суспільно-політичного. Кожна територія має певні кордони, будь то умовні межі чи чітко визначенні на політичній карті світу. Але чи всі кордони є єдиними для всіх, чи всі лінії є непересічними? Фестиваль Одеса//Батумі Фото дні 2016 пропонує вивчити та візуалізувати це питання.

Майбутня експозиція розділена на такі теми:

  • «Територія історії та памяті» – представлення аналізу розвитку ландшафтної фотографії в Україні в період 19-20 сторіччя. Спогади та рефлексії.
  • «Територія міста та індустріалізації» – історія зміни міст та сіл, яким чином економіко-політичні фактори впливають на архітеру суспільного простору.
  • «Приватна територія» – візуальний аналіз як змінюється сприйняття приватної території в епоху глобалізації та віртуалізації, як змінюється репортаж та взаємодія між фотографом та суспільством на вулиці.
  • «Територія конфлікту» – спроба візуалізувати розуміння «конфлікту» в просторі, перетення кордонів та відповідна зміна ландшафту.

Вимоги до участі в конкурсі:

  • Фотографії приймаються лише від українських фотографів.
  • Серії робіт (максимум 10 фотографій).
  • Підпис фотографій: Імя_назва серії_номер_тема.
  • Заповненна анкета учасника (нижче).
  • Технічні вимоги: jpg, 72 dpi, 700 pixels по довгій стороні (у випадку відбору ваших робіт, необхідно буде надіслати готові роботи до експонування, або файли готові для друку, всі технічні деталі будуть оговорені з куратором).
  • Надсилати на пошту: [email protected].

Календар конкурсу:

  • Анонсування конкурсу – 19 листопада 2015
  • Остання дата прийому робіт – 31 січня 2016
  • Оголошення результатів відбору – 29 лютого 2016
  • Відкриття виставки в Музеї сучасного мистецтва Одеси – 13 квітня 2016

ДжерелоOdesa//Batumi Photo days


Останні публікації цього розділу:

Запит на отримання цінової пропозиції на гідравлічну оливу Mobil SHC 525

ГО «Координати успішної громади» оголошує конкурс на закупівлю саджанців дерев «Сакура»

Запит на отримання цінової пропозиції на індивідуальні аптечки першої допомоги

Запит на отримання цінової пропозиції на GPS-навігатори

Тендер на послуги з розробки та проведення інформаційної кампанії щодо підвищення обізнаності жінок про збереження репродуктивного здоров’я, доступу до безоплатних комплексних медичних послуг з репродуктивного здоров’я

Тендер на виробництво/постачання виробів медичного призначення