Громади двох районів Львівщини отримали вартісні подарунки від ЄС/ПРООН

У Львівській обласній раді представники ресурсних центрів Бродівської та Кам’янко-Бузької районних рад отримали подарунки від ЄС/ПРООН в межах реалізації ІІІ фази проекту «Місцевий розвиток, ...

IMG_0180
Громади двох районів Львівщини отримали вартісні подарунки від ЄС/ПРООН

У Львівській обласній раді представники ресурсних центрів Бродівської та Кам’янко-Бузької районних рад отримали подарунки від ЄС/ПРООН в межах реалізації ІІІ фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».  

Зазначимо, що цей проект реалізовується на Львівщині з 2008 року за участю Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації. За цей період чимало місцевих громад змогли успішно реалізували свої проекти, здобувши додатково фінансовий ресурс з європейських міжнародних фондів та з коштів обласного бюджету.

Відтак голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передаючи на потреби двох вказаних вище районів подаровану мультимедійну техніку, акцентував увагу на тому, що  обласна рада і надалі передбачатиме в обласному бюджеті кошти на потреби територіальних громад, на їхній розвиток.

Натомість, як розповів координатор Львівського обласного ресурсного центру громад Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Ігор Назар, Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» стартував на Львівщині 16 жовтня 2014 року. Третя фаза Проекту стала логічним продовженням успішних партнерських ініціатив громад першої та другої фаз Проекту в період 2008-2014 років, впродовж яких громадами 17 районів області було реалізовано 129 мікропроектів. «Завдяки активній спільній роботі громад, міст, районів, обласної ради та обласної державної адміністрації Львівщина у третій фазі Проекту, отримала можливість впроваджувати 32 мікропроекти у сільській місцевості та 27 у містах», – зазначив громадянський координатор.

«Основним критерієм, за яким були обрані відзначені громади,  була їхня активність. Ми говоримо про потребу децентралізації, про існуючу на базовому рівні проблематику… Коли буде сильна громада, тоді і сильною буде держава. Тому держава повинна стимулювати активні громади, а ті, своєю чергою, повинні максимально активно долучатися до свого розвитку – писати проекти, пропонувати їх на розгляд міжнародних фондів та успішно реалізовувати. Саме такі громади ми будемо всіляко підтримувати і надалі», – натомість наголосив Іван Собко, начальник відділу аналізу програм та інвестицій Львівської облради.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють "медіаційні патрулі" у школах

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

У Дніпрі суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Рух відкритих даних: досвід Великої Британії для транспарентності місцевої влади в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час