Українське Міжмор’я: долаючи периферійність

Проблеми безпеки та розвитку південних, приморських районів Запорізької та Херсонської областей обговорювалися на конференції "Українське Міжмор'я: долаючи периферійність", яку провів 25-26 січня у ...

DSC_0033
Українське Міжмор’я: долаючи периферійність

Проблеми безпеки та розвитку південних, приморських районів Запорізької та Херсонської областей обговорювалися на конференції “Українське Міжмор’я: долаючи периферійність”, яку провів 25-26 січня у Києві Центр близькосхідних досліджень (AMES).

Захід відбувся у приміщенні ДП “Кримський Дім” за участи більш як 40 представників експертного середовища, місцевих громадських організацій, органів державної влади і місцевого самоврядування.

DSC_0007
Першого дня, після представлення старшим науковим співробітником Національного інституту стратегічних досліджень, к.пол.н. Максимом Паламарчуком аналітичних матеріалів і рекомендацій, спрямованих на посилення людської безпеки у регіоні, розроблених у рамках проекту “Попередження конфліктів у Південній Україні”, відбулися три панельні дискусії:

DSC_0033

1. “Українське міжмор’я: виклики глобальні, регіональні і місцеві. Погляди зсередини на перешкоди розвитку”.

2. “Майбутнє: небезпечне і бажане. Різні сценарії”.

3. “На шляху розвитку: доступні інструменти. Способи забезпечення розвитку”.

DSC_0027

DSC_0055
На другий день, за підсумками круглого столу “Оцінюючи здобуте: уроки історій успіху”, низкою громадських організацій було підписано меморандум про створення Мережі “Міжмор’я/Інтермаріум”. Меморандумом передбачено координацію зусиль задля:
– виявлення та адвокації спільних інтересів у відносинах з суб’єктами владних повноважень;
– обміну інформацією, пошуку ресурсів, формування нових освітніх можливостей;
– реалізації спільних та/чи скоординованих проектів.

Учасники заходу погодилися, що наявні напрацювання, методологія, успішний досвід застосування раніше отриманих на відповідних тренінгах знань та вмінь закладають добрий фундамент для подальшої спільної праці задля мирного, безпечного, стабільного розвитку регіону.

Проект “Попередження конфліктів у Південній Україні” здійснюється Центром близькосхідних досліджень (AMES) за сприяння National Endowment for Democracy.

Контактна інформація: Сергій Данилов, керівник проекту: [email protected]


Тематика публікації:                             

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади