Хто в журі 17 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA?

Цього року фестивальне журі обиратиме фільми-переможці в конкурсних програмах DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО, DOCU/УКРАЇНА, а також судитиме стрічки в спеціальній номінації RIGHTS NOW!До журі міжнародного ...

unnamed (19)
Хто в журі 17 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA?

Цього року фестивальне журі обиратиме фільми-переможці в конкурсних програмах DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО, DOCU/УКРАЇНА, а також судитиме стрічки в спеціальній номінації RIGHTS NOW!

До журі міжнародного конкурсу повнометражних та середньометражних фільмів DOCU/СВІТ увійшли видатна французька режисерка Клер Сімон, українська кінокритикиня Дарія БадьйорХосе-Рамон «Мон» Рівас, незалежний куратор кінопрограм.

Найкращі фільми в міжнародному конкурсі короткометражних стрічок DOCU/КОРОТКО й національному конкурсі DOCU/УКРАЇНА будуть обирати програмний директор ОМКФ Антельм Відо, продюсер Мікель Опструп та Владан Петковіч, журналіст і куратор фестивальних програм. 

Нагороду RIGHTS NOW! вручають креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність. На неї номінуються десять фільмів з усіх кінопрограм Docudays UA. Переможців та переможниць у номінації RIGHTS NOW! визначатимуть український кінорежисер, письменник Олег Сенцов, фахівчиня у сфері захисту прав дитини Олена Розвадовська та освітній активіст, письменник Енвер Джуліман.

Більше інформації про членів фестивального журі читайте за посиланням

 

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази та обговорення фільмів за участю експертів та експерток з прав людини тривають із жовтня до грудня (включно). Протягом року Docudays UA популяризує авторську документалістику в кінотеатрах у рамках проекту DOCU/ХІТ. Розвиває в молоді критичне мислення в кіноклубах медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Представляє проект культурної дипломатії SEE UKRAINE в Європі. Допомагає молодим українським документаліст(к)ам з виробництвом фільмів на платформі DOCU/PRO. Щорокувипускає каталог нових українських фільмів для промоції закордоном. 17 Docudays UA відбудеться з 20 по 29 березня 2020 року у Києві.

 

Джерело: Docudays UA.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”