Чи можливе проведення навчальних заходів у курортно-відпочинковій зоні для медпрацівників?

Чи є можливість проведення навчальних заходів у курортно-відпочинковій зоні, наприклад, на березі моря? Ідея саме такого проекту виникла під час тренінгу "Можливості організації навчання та ...

1 trening_2
Чи можливе проведення навчальних заходів у курортно-відпочинковій зоні для медпрацівників?

Чи є можливість проведення навчальних заходів у курортно-відпочинковій зоні, наприклад, на березі моря? Ідея саме такого проекту виникла під час тренінгу “Можливості організації навчання та підвищення потенціалу громади Мелітопольського району”, який організувала ГО «Центр кластерного розвитку паліативної та реабілітаційної допомоги «Ми» 7-8 серпня 2020 р. Захід проходив у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», який реалізується ГО «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Інтеграція навчання та відпочинку в якості профілактики професійного та емоційного вигорання – в цілому, ідея не нова. Багато організацій проводить тематичне удосконалення та підвищення кваліфікації фахівців, наприклад, у рекреаційних зонах, заміських комплексах, закладах зеленого туризму тощо. Проте саме в Мелітополі така діяльність поки що не поширена. А Мелітопольщина – це Азовське море, заповідники, заказники та санаторії.

Ще в 2018 р. під час реалізації Центром кластерного розвитку паліативної та реабілітаційної допомоги «Ми» проєкту, спрямованого на обмін досвідом щодо можливостей зеленого та інклюзивного туризму, медичні працівники м.Києва висловлювали побажання організації подібних заходів. За їх словами, вони сприяли би профілактиці професійного вигорання та виникненню нових ідей, зокрема, в сфері допомоги тяжкохворим.  

Також під час тренінгу тренер Олександр Вольф зупинився на міжнародних можливостях навчання. Вища школа соціальної роботи та медицини (Братислава, Словаччина) обговорює можливість початку прийому фахівців з соціальної роботи, які вже мають ступінь магістра соціальної роботи, на навчання до Школи для здобування наукового ступеню доктор філософії у сфері соціальної роботи. Навчання для магістрів соціальної роботи триває 10 місяців, загальна вартість становить до 600 євро. Учасники тренінгу запропонували розробити спільний проєкт з Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Б.Хмельницького, який готує фахівців з соціальної роботи.

Світлана Старигіна, ГО «Центр кластерного розвитку паліативної та реабілітаційної допомоги «Ми»

 


Тематика публікації:              

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”