Набір журналістів на тренінг з охорони лісів

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


invite_site-1200x600
Набір журналістів на тренінг з охорони лісів

Вісім найбільш активних учасників отримають стипендії на написання журналістських матеріалів про охорону лісів.

Паводки, незаконні рубки, знеліснення – ЗМІ люблять говорити про ліс. Але чи завжди тема лісів висвітлюється у новинах якісно? Чи всі актуальні проблеми лісів порушуються в ЗМІ? Складність теми часто призводить до появи неякісних матеріалів, які дезінформують, уводять в оману, заплутують читачів. Як наслідок, реальні проблеми лісів не отримують належного висвітлення, а значить – не вирішуються.

Українська природоохоронна група (UNCG) оголошує набір на тренінги для журналістів, які прагнуть глибше розібратися в темі охорони лісів. Спікери з багаторічним досвідом практичної охорони лісів розкажуть, як влаштовані українські ліси та хто ними керує. Ви дізнаєтєся про найбільші загрози українських лісів, у тому числі ті, про які не пишуть у ЗМІ. На тренінгу фахівці продемонструють типові неточності та хиби в матеріалах про ліс, а також відвезуть Вас до лісу та покажуть усе, про що розказували. І навіть повернуть з лісу назад J.

Ми майже не будемо говорити про незаконні рубки та незаконний продаж деревини: на відміну від інших проблем, ці теми вже достатньо висвітлені в багатьох матеріалах. Натомість, є і інші, часто набагато більш важливі проблеми, майже не відомі широкому загалу.

Кожен з тренінгів триватиме два дні та відбудеться у:

  • Києві (20-21 жовтня);
  • Рівному (3-4 листопада);
  • Харкові (17-18 листопада);
  • Львові (24-25 листопада).

Деталі про місце та час тренінгу повідомимо відібраним учасникам на початку жовтня.

Кількість учасників кожного тренінгу – не більше 12 осіб. Якщо ми отримаємо більше заявок, то відбиратимемо учасників за двома основними критеріями: досвідом написання матеріалів про охорону довкілля та мотивацією (попросимо написати вас кілька слів про те, чому вас цікавить участь у тренінгу). Ми також врахуємо гендерний та регіональний баланси, адже нам хочеться бачити більше якісної журналістики в регіонах.

Участь у тренінгу – безкоштовна. Ми також частково чи повністю відшкодуємо учасникам з інших міст вартість квитків, поселимо в готель. Вісім найбільш активних учасників усіх тренінгів отримають стипендії на написання журналістських матеріалів про охорону лісів.

Дедлайн подачі заявки – 28.09.2020

Цікаво? Тоді необхідно заповнити анкету, доступну за посиланням. Відібрані учасники на початку жовтня отримають підтвердження участі в тренінгах. Поставити питання щодо заходів можна написавши нам на електронну пошту [email protected].

 

*Захід проводиться у рамках проекту «Forests in Focusraising the awareness of journalists on forest biodiversity and sustainable forestry practices», який реалізовується за фінансової підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

 

Джерело: Українська природоохоронна група.


Останні публікації цього розділу:

Конкурс на надання послуг з комплексного дослідження стану просторового планування в громадах України

Запит на отримання цінової пропозиції на броньовані щити

Тендер на виготовлення, доставку та встановлення тактильних засобів інформації та навігації для безпечного, безбар'єрного та незалежного пересування відвідувачів із порушеннями зору

Тендер на відбір постачальника з надання логістичних послуг із організації та супроводу щорічної Національної конференції ЛГБТІК руху України

Тендер на виготовлення, доставки та встановлення електромеханічної підйомної платформи

Тендер на надання юридичних послуг та / або послуг пов’язаних з військовим обліком та інших супутніх послуг для проєктів Пакту в Україні