Набір архітекторів на школу зі створення публічних просторів “Конструкції взаємодії”

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


118953793_2591149377842839_413651224900332048_o
Набір архітекторів на школу зі створення публічних просторів “Конструкції взаємодії”

Запрошються організації з Херсона, Бердянська та Житомира, а також архітекторів/ок з усієї України до співпраці у межах проекту «Конструкції взаємодії».

Перша частина проекту – міждисциплінарна школа, яка проходитиме з 28 вересня до 4 жовтня 2020 на базі заводу Електровимірювач в Житомирі, та включатиме теоретичний і практичний блоки:

> теоретична частина націлена на синхронізацію знань та обмін досвідом про актуальні концепції міського розвитку, вплив культури й технологій на міську тканину, міські екосистеми, підходи до ревіталізації постіндустріальних територій, тактичний урбанізм і т.п.;

> практична частина передбачає знайомство з кількісними та якісними підходами дослідження міста, дата-аналітикою, методи artistic inquiry, а також підготовку до роботи в «полі» – дослідження локацій у відповідних містах, що мають потенціал до перетворень у вигляді створення функціональних архітектурних об’єктів.

Деталі та аплікаційна форма для місцевих організацій та активних команд з Херсона і Бердянська: тут

Деталі та аплікаційна форма для архітекторів/ок: тут.

Дедлайн подачі: 17 вересня.

В результаті школи будуть створені команди, які працюватимуть над дослідженням Херсона, Бердянська та Житомира під кураторством студій urban curators та Formografia design studio, та із залученням спеціалістів з медіа журналістики даних texty.org.ua. В кожному з міст буде обрана одна локація для архітектурного проектування міського простору – в січні 2021 року вони будуть представлені громаді.

Проект «Конструкції взаємодії» сфокусовано на роботі з локальними спільнотами Херсона, Бердянська та Житомира – ми будемо працювати з потенціалом цих міст та людей, щоб навчитися критично осмислювати розвиток міста та процеси в ньому, приймати рішення щодо створення міського простору на основі даних і результатів просторового дослідження та інтерв’ювання мешканців, проектувати нові простори в цих містах через партисипативні практики з місцевої громадою.

Проект триватиме з вересня 2020 по січень 2021 і включатиме:

1/ школу «Конструкції взаємодії»;
2/ дослідницькі експедиції у міста;
3/ стажування в одній із агенцій: urban curators / Formografia design studio, та робота над проектами міських просторів;
4/ презентація проектів у містах.

 

Подія у facebook.

 

Проект створено у партнерстві urban curators, науково-мистецької платформи «Острів», програми «Код Міста», дизайн-студії Formografia, Texty.org.ua та реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

#КонструкціїВзаємодії

 

Джерело: Код Міста.


Останні публікації цього розділу:

Відбір на тренінгову програму для фасилітаторів/ок груп психологічного ресурсування

Тендер на закупівлю обладнання для харчоблоків навчальних закладів Хмельницької області

Тендерна пропозиція щодо постачання нестандартних непродовольчих товарів

Тендер на проведення семінарів із працевлаштування та кар’єрних консультацій

Конкурс бізнес-проєктів від програми CLEAR, Global Communities

Тендер на закупівлю обладнання для просторів / Invitation to participate in the Tender for the purchase of equipment for spaces