Короткостроковий експерт

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Chemonics_logo
Короткостроковий експерт

Проект міжнародної технічної допомоги Програма USAID з аграрного і сільського розвитку АГРО) шукає Короткострокового Експерта з дослідження ланцюгу доданої вартості «Кондитерські вироби та крафтова продукція»

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Метою роботи Експерта є проведення дослідження та економічного аналізу ланцюгу доданої вартості (ЛДВ) «Кондитерські вироби і крафтова продукція» для визначення можливих інтервенцій за підтримки програми «АГРО», спрямованих на збільшення обсягів виробництва та продажів, розширення асортименту готової продукції, насамперед, локального виробництва, збільшення кількості ММСП-постачальників, що отримали доступ до переробників сировини/інгредієнтів, збільшення кількісті робочих місць, в тому числі  для осіб з недостатньо представлених груп населення.

Вимоги до кандидатів:

  • Глибоке знання харчової промисловості, сектору кондитерської і крафтової продукції, зокрема особливостей економічної та регуляторної складових, фіскальної політики.
  • Досвід з проведення комплексних досліджень та економічного аналізу харчової промисловості та сектору кондитерського і крафтового виробництва зокрема.
  • Чудові аналітичні та маркетингові навички.
  • Не менше 10 років досвіду роботи в сфері харчової промисловості та не менше 5 років досвіду проведення економічних досліджень.
  • Гарні комунікаційні навички.

План співпраці:

  1. Проведення дослідження ЛДВ «Кондитерські вироби і крафтова продукція», що включатиме оцінку кількості офіційно зареєстрованих ММСП виробників галузі, а також оціночну кількість ММСП, що працюють «у тіні», передумови та необхідні рішення щодо детінізації та розширення такого бізнесу. Насамперед необхідно проаналізувати дані по групах виробників наступної продукції:
  • Цукрові кондитерські вироби (зефір, пастила, халва та ін.), карамель;
  • Хліб та кондитерські вироби з борошна (випічка, торти, тістечка, бісквіти, печиво), піца;
  • Джеми (варення, повидло, мармелад, конфітюр), фруктове желе, пюре;
  • Морозиво (заморожені сирки, фруктовий сорбет, йогурти);
  • Мюслі / гранола з сухофруктами;
  • Сушені/морожені плодоовочеві напівфабрикати;
  • Напої (фруктові та овочеві соки, квас, сидр);
  • Інша продукція та інгредієнти для кондитерського виробництва (цукати, солодощі/снеки без цукру (натуральні фруктові цукерки, фруктові чипси, спеції, фруктово-ягідні чаї). 
  1. Проведення економічного аналізу ЛДВ «Кондитерські вироби і крафтова продукція», в тому числі, впливу фіскальної та регуляторної політики на ефективність виробництва кондитерської і крафтової продукції в розрізі груп виробників, які працюють за різними системами оподаткування.
  2. Аналіз основних проблем виробників в галузі кондитерського і крафтового виробництва, у першу чергу, для ММСП, передумов та необхідних рішень щодо детінізації та розширення такого бізнесу.
  3. Розробка та аналіз можливих варіантів співпраці між виробниками кондитерської та крафтової продукції й ММСП-постачальниками сировини/інгредієнтів з інших цільових ЛДВ програми «АГРО», насамперед з урахуванням регіональних особливостей.
  4. Розробка пропозицій щодо можливих форматів об’єднання ММСП виробників (клуб, школа), насамперед на регіональних та місцевих рівнях.
  5. Створення реєстру ММСП виробників кондитерської і крафтової продукції в Одеській, Миколаївський, Херсонській та Запорізькій областях.
  6. Розробка пропозицій по формуванню можливих програм підтримки ЛДВ в секторі кондитерського і крафтового виробництва.
  7. Підготовка та проведення круглого столу для презентації результатів дослідження.
  8. Підготовка заключного звіту.

Терміни виконання:

Завдання повинне бути виконаним протягом 25  робочих днів у період з 01.12.2020 до 31.01.2021.

Надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу [email protected] не пізніше 31 жовтня 2020 р. з поміткою «Короткостроковий Експерт з дослідження ланцюгу доданої вартості «Кондитерські вироби та крафтова продукція» та Вашим прізвищем у темі листа.

Повний опис кретеріїв та плану роботи дивіться за посиланням

 


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Inclusion Advisor

Вакансія: Facilities and Inventory Management Lead

DAI Global LLC шукає Technical Copy Editor

Press and Media Coordinator - Посольства США

Public Health Specialist (Strategic Information) - Посольство США

Administrative Assistant in the Community Liaison Office (Посольство США)