Запуск Start Wow: поради підприємцям на старті від Ваче Давтяна

10-го листопада Центр "Ейдос" запустив 6-місячну бізнес-школу для молоді віком від 18 до 25 років, яка прагне розвинути підприємницький потенціал та заснувати власний бізнес в Україні. Школу ...

Додано:
Anastasiya Golub

STWOW прямокутні-8
Запуск Start Wow: поради підприємцям на старті від Ваче Давтяна

10-го листопада Центр “Ейдос” запустив 6-місячну бізнес-школу для молоді віком від 18 до 25 років, яка прагне розвинути підприємницький потенціал та заснувати власний бізнес в Україні. Школу проводить Центр “Ейдос” за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу

Навчання у школі розпочали 44 учасника зі всієї України. Вже на першому занятті ми занурились у сферу підприємництва та поспілкувались з надихаючими лідерами та успішними підприємцями. 

Зірковим гостем феєричного старту став відомий бізнесмен і тренер Ваче Давтян. 

Ваче Давтян: “У своїх компаніях я виконую ролі стратега, наставника і хранителя щастя”. 

Ділимося з вами інстайтами зустрічі та корисними порадами для підприємців на старті від Ваче. 

Створіть фундамент – місію і цінності. Подумайте, яку користь може принести ваш майбутній бізнес людям? Які цінності будуть об’єднувати команду? Наприклад, місія Ваче: “Україна – успішна країна щасливих людей”. 

Працюйте не 24 години на добу, а з розумом. Для реалізації своїх підприємницьких ідей вам потрібно дуже багато енергії. А на старт треба в 10 разів більше, ніж енергія бажання. Тож Ваче радить працювати не 24 години, а розумно. Обов’язково відновлюйте свою енергію, щоб не вигоріти. 

Подумайте над власними методами перезарядки. Ваче Давтян, наприклад, практикує медитацію, семихвилинну зарядку щодня та перерви в роботі кожні 2 години. 

Практикуйте “золоту годину”. Є правило “золотої години”, яке допомагає працювати ефективно. Спробуйте відключити всі телефони і зайнятися однією, найважливішою справою. Подбайте про те, щоб вас не відволікали. Люди, які почали користуватись цим інструментом, розповідають, що за цю годину встигають більше, ніж за весь день. 

Радійте проблемам. “Якщо замінити слово “проблема”  на слово “пригода”, то жити стане набагато цікавіше”, – так писав Оскар Уайльд. Ви можете використати проблеми, які з вами трапляються (тобто пригоди), для того, щоб розвиватись та ставати кращими. 

Щодня ведіть щоденник вдячності. Відповідайте собі на питання: за що я вдячний? що хорошого в “поганому”? Крім того, ви можете написати свої проблеми та труднощі, проаналізувати їх та зрозуміти, які можливості вони дають. 

Як наступний етап навчання, ми порадили нашим учасникам подумати над питаннями:  Чому ти хочеш розпочати власну справу? Якими є основні внутрішні перепони на шляху до підприємництва? Які риси підприємця є у вас, які вам варто розвивати?

Приєднуйтесь до наших роздумів та слідкуйте за новинами школи. Готуємо для вас ще багато цікавого. 

Авторка: Анастасія Голуб, експертка з комунікацій


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Літня Українська Миротворча Школа 2024

Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської: як приєднатися до навчання

Протидія гендерно-зумовленому насильству: тренінг для поліцейських сектору освітньої безпеки Чернігівщини

Стресостійкість учасниць зросла на 49%. Підсумки програми «ReStart Свідомості» та гайд на Дія.Освіта

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»