#SheSaid: марафон «Це сказала вона» у Вікіцитатах

До 24 грудня в українських Вікіцитатах, одному з проєктів Вікімедіа, проходить марафон «Це сказала вона», присвячений тому, щоб наповнити Вікіцитати висловлюваннями видатних жінок. Українська акція ...

Додано:
Olga Milianovych

131099826_421670728963642_2568639920114710382_n
#SheSaid: марафон «Це сказала вона» у Вікіцитатах

До 24 грудня в українських Вікіцитатах, одному з проєктів Вікімедіа, проходить марафон «Це сказала вона», присвячений тому, щоб наповнити Вікіцитати висловлюваннями видатних жінок. Українська акція триває з 10 до 24 грудня в межах міжнародної кампанії #SheSaid, яка вже відбулась у Вікіцитатах італійською, французькою, іспанською, сербською мовами.

Зараз в українських Вікіцитатах  з майже 4 000 статей про осіб лише близько 470 статей про жінок (11,9 %). Мета акції — зробити більш видимими досягнення жінок та показати їхню роль в історії, зокрема через наповнення Вікіцитат.

«Рух за поширення вільних знань в інтернеті багатогранний. Найвідомішим ресурсом, де волонтери створюють і поширюють вільні знання є Вікіпедія, але існують й інші проєкти: можна наповнювати своїми світлинами Вікісховище, ділитися досвідом з подорожей у Вікімандрах, поліпшувати вільну бібліотеку Вікіджерела. Вікіцитати — один з таких проєктів. Долучитися до нього просто, слід виконувати мінімальні вимоги — вибрати значиму особу і додати цитати з посиланням на джерела. Попри те, що вікіпроєкти постійно наповнюються, існують прогалини, які ми прагнемо заповнювати. Тема представлення жінок є однією з таких прогалин. Тому ми долучаємось до міжнародної кампанії #SheSaid, яку ініціювали активістки Wiki Loves Women»,  зазначив Сергій Липко, адміністратор українських Вікіцитат.

Взяти участь у марафоні можуть усі охочі. Для цього потрібно:

  1. Зареєструватися у Вікіцитатах. 
  2. Створити або поліпшити протягом 10—24 грудня якомога більше статей про жінок (теми можна обрати із пропонованих на сторінці марафону або вибрати самостійно).
  3. Додати хештег #SheSaid в описі редагування при створенні чи доповненні статей, а також позначити свій внесок у розділі «Учасники».

gates

Активні учасники та учасниці проєкту (котрі створять або суттєво поліпшать принаймні три статті про жінок з дотриманням усіх правил Вікіцитат) отримають сувеніри від організаторів. Створені та поліпшені статті мають відповідати правилам проєкту Вікіцитати. Відвідайте Довідку, де знайдете поради з редагування та створення статей.

Сторінка марафону в українських Вікіцитатах за посиланням.

Марафон проходить за підтримки ГО «Вікімедіа Україна» та ініціативи Wiki Loves Women.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Літня Українська Миротворча Школа 2024

Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської: як приєднатися до навчання

Протидія гендерно-зумовленому насильству: тренінг для поліцейських сектору освітньої безпеки Чернігівщини

Стресостійкість учасниць зросла на 49%. Підсумки програми «ReStart Свідомості» та гайд на Дія.Освіта

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»