Триває загальнонаціональне опитування «Розвиток цифрової економіки в Україні: людина, суспільство, бізнес та урядування»

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» у співпраці з Інститутом цифрової трансформації за ініціативи компанії «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» проводить опитування про цифрову ...

опитування
Триває загальнонаціональне опитування «Розвиток цифрової економіки в Україні: людина, суспільство, бізнес та урядування»

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» у співпраці з Інститутом цифрової трансформації за ініціативи компанії «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» проводить опитування про цифрову економіку.

Пройти опитування «Розвиток цифрової економіки в Україні: людина, суспільство, бізнес та урядування» можна за посиланням.

Опитування «РРРозвиток цифрової економіки в Україні: людина, суспільство, бізнес та урядування» організовано як один з компонентів дослідницького проєкту «Цифрова економіка, вплив інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) на людський капітал та формування компетентностей майбутнього».

 Усі охочі, які нададуть відповіді на всі запитання анкети та залишать контактну інформацію наприкінці анкети, зможуть:

1) отримати аналітичний звіт про результати дослідження,

2) взяти участь в обговоренні теми «Цифрова економіка»,

3) приєднатися до відкритої мережі дослідників цифрової економіки, які зокрема вивчатимуть вплив на її розвиток інформаційно-комунікаційних технологій,

4) мати шанс виграти приз для розвитку компетентностей (планшет).

Дослідницький проєкт «Цифрова економіка, вплив інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) на людський капітал та формування компетентностей майбутнього»

Мета дослідницького проєкту — комплексний аналіз сучасних трендів розвитку економіки, перспектив конкурентного позиціонування й інтеграції України до світового ланцюжка доданої вартості у цифровому світі. Також дослідники вивчають вплив ІКТ на моделі соціально-економічного розвитку, ринок праці, навички та якість життя. В основі дослідження три головні компоненти: систематизація трендів, вивчення кращих світових практик у розбудові цифрової економіки, їхній вплив на трансформацію ринку праці та формування навичок майбутнього.

Цей комплексний дослідницький проєкт передбачає:

  • загальнонаціональне опитування,
  • публічне обговорення моделі цифрової економіки для України,
  • круглі столи про цифрову економіку,
  • освітні заходи про цифрову економіку,
  • конкурс науково-дослідницьких робіт,
  • обмін досвідом з дослідниками з різних країн щодо цифрової економіки,
  • розробка дорожньої карти розвитку цифрової економіки з відповідним інструментарієм та механізмами її стимулювання для різних зацікавлених сторін (представників закладів освіти, бізнесу, державних установ та органів місцевого самоуправління, громадських організацій).

«Наше спільне дослідження «Цифрова економіка, вплив інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) на людський капітал та формування компетентностей майбутнього» базується на найефективнішій моделі взаємодії університетів, влади та бізнесу, відомій у світі як “потрійна спіраль», — наголошує проректор із наукової роботи, директор Інституту вищої освіти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Лариса Антонюк.

Цей дослідницький проєкт відбувається у співпраці з Інститутом цифрової трансформації та за підтримки Українського інституту майбутнього.

Засновниця Інституту цифрової трансформації, який є партнером цього дослідницького проєкту, кандидат економічних наук Надія Васильєва вважає, що в Україні актуальними є дослідження моделі цифрової економіки для України та покроковий план дій, а також опитування різних верств населення для покращення обізнаності про технологічні тренди, інклюзивне залучення  громадян у розвиток цифрової економіки та аналізу, як опитувані бачать власне майбутнє у цифровому світі.

Мережа дослідників цифрової економіки

Усі зацікавлені у темі «Цифрова економіка» можуть долучитися до нової ініціативи «Глобальна дослідницька мережа цифрової економіки». Мета її створення — вивчення впливу цифрової економіки та цифрових компетентностей на сталий розвиток, інклюзивне зростання та конкурентоспроможність людини, компанії, регіонів та країн. Ця мережа єднає  представників наукових, освітніх, державних, комерційних та громадських організацій на основі таких принципів, як відкритість, інноваційність, зацікавленість, незалежність, практична цінність, інклюзивність, спрямованість на досягення Цілей сталого розвитку ООН.

«Партнерство у професійній спільноті дослідників цифрової економіки, яке створено в рамках цього дослідницького проєкту, репрезентативне інклюзивне опитування різних верств населення, залучення консультантів з інших країн для аналізу політик для розвитку цифрової економіки — це запорука успіху нашої спільної роботи та втілення в життя напрацювань у майбутньому», — наголошує Надія Васильєва.

«Цифрова економіка створює нові можливості для всіх, рівні можливості на основі спільних цінностей заради спільного майбутнього», — наголосила модераторка круглого столу «Цифрова економіка – платформа спільного майбутнього», менеджер зі зв’язків з громадськістю “ХУАВЕЙ УКРАЇНА” Аліна Севастюк.

Проєкти щодо цифрової економіки та корисні джерела:

У 2020 році було опубліковано консалтинговою компанією Arthur D. Little та Huawei дослідження під назвою «Think digital. Think archetype. Your digital economy model» (https://www.huawei.com/ua/news/ua/2020/20200730). Це дослідження стало методологічним підґрунтям для нового дослідницького проєкту в Україні «Цифрова економіка, вплив ІКТ на людський капітал та формування компетентностей майбутнього». Його  здійснює Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана за ініціативи «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» та в партнерстві з Інститутом цифрової трансформації та Українського інституту майбутнього.

У листопаді 2020 року створено «Глобальну дослідницьку мережу цифрової економіки» спільно Київський національним економічним університетом ім. Вадима Гетьмана та «Хуавей Україна» як відкриту інноваційну екосистему для всіх зацікавлених дослідників в Україні та світі.

10 грудня 2020 року відбувся круглий стіл щодо цифрової економіки «Цифрова економіка – платформа спільного майбутнього» (відеозапис українською: тут).

23 грудня 2020 грудня відбувся вебінар «Шлях цифрової трансформації після пандемії», який було організовано спільно Київський національним економічним університетом ім. Вадима Гетьмана, «Хуавей Україна» та Інститутом цифрової трансформації (відеозапис англійською тут).

29 грудня 2020 року відбувся вебінар «Цифрова економіка, підприємництво, рівні можливості» у співпраці з Київським національним універсистетом ім. Тараса Шевченка за участі директорки Офісу з просування експорту Тетяни Міськової та співзасновниці IB Center, New Age Lab та бренду Julia Daviy Юлії Давій.

Джерело


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах

Вакансії тижня. Що є нового для громадських активістів та активісток?