Конкурс молодіжних ініціатив «Для мене біорізноманіття – це…» триває

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Masha Zhukevych

Screenshot_5
Конкурс молодіжних ініціатив «Для мене біорізноманіття – це…» триває

До кінцевої дати подання молодіжних ініціатив «ДЛЯ МЕНЕ БІОРІЗНОМАНІТТЯ – ЦЕ…» залишилося два дні!

Спробуй сказати – написати – показати – станцювати – створити – що для тебе та твоїх однодумців значить  «біорізноманіття».

Що ти можеш зробити для того, щоб громади Івано-Франківщини були більш обізнані  й компетентні з питань біорізноманіття? – та що завгодно (окрім протизаконних дій) J. Головне, що це мають бути дії, у які ти сам повіриш. Ми заохочуємо акції, які б могли надихнути дітей та молодь зберігати і пізнавати місцеву природу чи власне довкілля. Хто, як не діти, легко переконають своїх батьків, що природа – це не лише довколишня краса і засіб для існування, а як мінімум, –  підґрунтя для майбутнього. Також ми впевнені, що саме вчителі шкіл чи викладачі ВНЗ, можуть бути надійними менторами юним активістам (школярам чи студентам) у підготовці та реалізації їхніх ідей.

Ми плануємо підтримати фінансово, розкрутити онлайн, просунути друкованими постерами одноразові чи кілька разові вуличні акції, офлайн чи онлайн флешмоби, FB чи Instagram кампанії, квести, екологічні пікніки, молодіжні дебати, короткі промо-відео, створення скетчів та контенту для ліфлетів та постерів, краудфандингові кампанії, толоки, інші заходи, що відповідають меті й доносять основні меседжі конкурсу.

До участі в конкурсі запрошуємо молодіжні ОГС, ініціативні групи громадських активістів, заклади дошкільної, загальноосвітньої та вищої освіти, для яких збереження лісів, довкілля та біорізноманіття не є заїждженими фразами зі стрічок новин. Перевага надаватиметься організаціям, закладам та ініціативним групам з громад, що охоплюють населені пункти зі статусом гірських Косівського, Івано-Франківського, Калуського, Коломийського, Надвірнянського та Верховинського районів Івано-Франківської області.

Конкурс є відповіддю на результати базового соціологічного дослідження, присвяченого неформальній екологічній освіті та компетентності населення у сфері збереження довкілля, що проводилося у серпні-грудні 2020 року в рамках проекту ТАІФ «Карпатські лісові школи – пілотне співробітництво для збереження природи та екологічної освіти» серед  мешканців гірських поселень Івано-Франківської області України й повіту Марамуреш Румунії. Результати дослідження показали, що більшість українських респондентів не вважають біорізноманіття цінним або ж взагалі не знайомі з цим терміном. Вони також переважно не сприймають місцеву природу як сприятливе середовище для екологічної освіти та виховання молодого покоління. Повторне дослідження буде проведено після реалізації відібраних ініціатив у серпні-вересні 2021 року.

Для участі в конкурсі заповніть, будь ласка, електронну форму за посиланням: https://forms.gle/aVGNYTf8ngM7DcSi7.  Максимальна сума витрат для одної ініціативи – 15 000 гривень. В межах конкурсу ми можемо підтримати до 10 ініціатив (не більше, ніж одну ініціативу в одній громаді).

Кінцева дата подання заявок – 7 травня 2021 р.

ТАІФ підтримає ініціативи найбільш відповідні цим критеріям:

  • Відповідність меті та цінностям кампанії
  • Оригінальність ідеї
  • Охоплення аудиторії
  • Зворотний зв’язок з учасниками
  • Доцільність пропонованих витрат

Результати конкурсу будуть оголошені після 17 травня 2021 року на веб-сайті ТАІФ та його Facebook сторінці.

Усі ідеї мають бути реалізовані до 31 серпня 2021 року.

У випадку питань пишіть в особисті повідомлення сторінці у Facebook Carpathian Forest Schools або ж звертайтесь за емейлом: [email protected].

Підтримані ініціативи мають доносити такі основні меседжі:

  • зникнення хоча б одного біологічного виду в природному середовищі вашого міста чи села, може призвести до втрати цілої екосистеми, а з часом – до деградації природи
  • лісові школи здатні підтримати суспільний баланс та національну безпеку в державах, де ліс є частиною економіки
  • навчаючись у природному середовищі, діти та молодь можуть створити інноваційні моделі використання біорізноманіття, що допоможуть пожвавити місцевий розвиток
  • екологічна освіта дітей в громаді додає цінності місцевій природній спадщині та, зрештою, робить громаду цікавішою і привабливішою
  • екологічні цінності закладаються в дитинстві і з ними дитина входить у доросле життя

Цей перелік не є вичерпним, ви можете запропонувати свої ціннісні повідомлення, що апелюють до особистого досвіду, потреб, свідомості, пам’яті чи емоцій близьких усім і кожному і стосуються теми й мети цього конкурсу.

Формати та концепції ініціатив, які ми підтримаємо: одноразові чи кілька разові вуличні акції, офлайн чи онлайн флешмоби, FB чи Instagram кампанії, квести, екологічні пікніки, молодіжні дебати, короткі промо-відео, створення скетчів та контенту для ліфлетів та постерів, краудфандингові кампанії, толоки, інші заходи, що відповідають меті й доносять основний меседж Вашої інціативи.

Ми не зможемо підтримати

  • заходи, що стосуються політичної діяльності (політичних партій, народних депутатів України, депутатів місцевих рад) чи виборчих кампаній;
  • довготривалі проекти чи заходи, що є частиною інших проектів;
  • комерційні проекти, метою яких є отримання прибутку;
  • заробітну плату;
  • придбання, оренду або ремонт майна;
  • покриття офісних витрат;
  • витрати на оплату комунальних послуг;
  • сплату неустойки (штрафних санкцій), адміністративних штрафів, відшкодування шкоди (збитків) третім особам;
  • іншу діяльність, що не відповідає чинному законодавству України.

Оголошення підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю ГО «Туристична Асоціація Івано-Франківщини» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу. 

Кампанія з підвищення обізнаності громадськості здійснюється в рамках проекту «Карпатські лісові школи – пілотне співробітництво для збереження природи та екологічної освіти», що реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна (www.huskroua-cbc.eu) на 2014-2020 роки.

Проект «Карпатські лісові школи» має на меті підтримати збереження лісів у Карпатському транскордонному регіоні через модернізацію неформальної екологічної освіти, а саме діяльність лісових шкіл та підвищення обізнаності жителів місцевих громад щодо цінності збереження біорізноманіття лісів та захисту унікальних гірських екосистем Карпат. Проектом започатковано Лісову школу в Марамуреському національному гірському парку (Румунія) та розширено можливості для діяльності Лісової школи Центру спадщини Вигодської вузькоколійки (Україна). Ці школи стануть хабами позашкільної екологічної освіти в регіонах, які нетрадиційно, сучасно та цікаво інтерпретуватимуть місцеву природу, екологічну культуру та стале лісокористування для школярів, спонукаючи їх зрозуміти та відповідально ставитися до довкілля. Також в рамках проекту буде створено інноваційну інфраструктуру та інструментарій для навчання дітей та молоді, які незабаром прийматимуть відповідальні рішення, пов’язані з довкіллям, тож мають розуміти, як воно функціонує. У Вигодській громаді створюється інноваційний відкритий освітній простір для вивчення дикої природи поруч із гідрологічною пам’яткою природи болотом Ширковець, обладнаний пішохідними містками, оглядовими вежами, інтерпретаційними панелями. У Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки невдовзі буде обладнано екологічний клас, а біля Центру споруджено інтерактивний павільйон-репродукцію елементів лісової екосистеми.

Детальніше про проект читайте тут: https://cutt.ly/gcorVNl


Останні публікації цього розділу:

Запит цінової пропозиції на обладнання (Надувний екран 4/3 з опорами, Поличка П-33 Компанет, Підвісне крісло-гойдалка кокон)

Запит цінової пропозиції на будівельні матеріали та послуги

Тендер на закупівлю товарів для жіночих гігієнічних наборів (наборів гідності для жінок)

Відкритий тендер на закупівлю Послуг з оренди конференц-залів та організації харчування (кейтерингу) з метою проведення заходу

Закупівля портативних зарядних станцій та акумуляторних світильників для забезпечення центрів Day Care та Family Friendly Space

Комплексні послуги зі створення чат ботів