Будь архітектором, врятуй світ! Школярам України пропонують створити архітектурні проєкти для тварин у місті

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


ХША_Будь архітектором
Будь архітектором, врятуй світ! Школярам України пропонують створити архітектурні проєкти для тварин у місті

 

Переможці отримають гранти на освітні програми в Харківській Школі Архітектури. Участь може взяти кожен школяр 10-11 класу, який хоче спробувати себе у ролі архітектора та зробити свій перший проєкт.

Харківська школа архітектури другий рік поспіль проводить конкурс “Будь архітектором” для всіх амбітних та мотивованих школярів та школярок, які бажають отримати архітектурну освіту в ХША. Переможці отримають гранти на навчання на програмах бакалаврату та Нульового року ХША, а також декілька грантів на короткострокові підготовчі курси. 

Тематичною рамкою конкурсу в цьому році є відносини між природою і містом. Організатори порівнюють життя міста з величезним лісом, де існує безліч типажів — люди, птахи, тварини, комахи і рослини — які перетинаються вигадливими, нелінійними зв’язками. Американська антропологиня Ганна Цзин називає це «третьою природою». 

Архітектори пропонують школярам дослідити та пофантазувати щодо аналогів природних середовищ існування для диких тварин у сучасному місті та спроєктувати місце для їхнього перебування у міському середовищі.

Учасникам/-цям конкурсу пропонують подивитися на місто як результат сумісного виживання людей, тварин і рослин. «Цей зв’язок створює взаємні переплетення всередині населеного простору і може стати нашим останнім шансом на виживання в майбутньому», — впевнений Дмитро Заєць, тьютор ХША та один з членів журі конкурсу. 

Для участі в конкурсі учні 10 та 11 класів мають зареєструватися на сайті ХША не пізніше 30 квітня та відправити свій конкурсний проєкт до 31 травня 2021. Умови та реєстрацію можна знайти на сайті

«Архітектори повинні мати здатність до незалежного мислення, щоб забезпечити продумане професійне керівництво в часи змін, і це повинно бути якістю, яка може бути корисною не тільки приватним клієнтам, а й громадянам, уряду, навколишньому середовищу, – каже кураторка Підготовчого відділення ХША Анастасія Палій, – тому переможцем конкурсу ми бачимо людину, здатну зрозуміти, що робота архітектора/-ки одночасно висловлює творчу незалежність і громадянську відповідальність».

До журі конкурсу увійшли: 

Дмитро Заєць — кандидат соціологічних наук, тьютор, куратор публічної програми ХША.

Аліна Єсаян — архітекторка бюро NikitenkoTeam, тьюторка Студії в ХША.

Олександра Кривцова — архітекторка, тьюторка блоку Навичок ХША.

Уляна Рудіч – HR та менеджерка з комунікації і логистики неконференції Ed Camp Ukraine. 

Марія Коломійцева — студентка 3 курсу ХША, архітекторка, представниця EASA в Україні.

«Що допоможе місту виконати незвичну для нього роль заповідника? Які штучні аналоги природних середовищ може підготувати сучасне місто до прийняття диких видів?

Цього року ми пропонуємо школярам 10-11 класів взяти участь в архітектурному конкурсі ХША та розробити проєкт місця для будь-якої тварини в місті», — ділиться архітектор, засновник ХША та архітектурного бюро Drozdov&Partners Олег Дроздов.

«Ми з командою EdCamp Ukraine, мабуть, ніколи не зможемо проходити повз подібні можливості. Для нас важливо стати частиною чиєїсь долі: допомогти, порадити, поділитися досвідом та, не перебільшуючи, прокласти шлях до омріяної професії. Участь у конкурсі допоможе школярям та школяркам відчути свої сили у цьому напрямку та отримати крутий фідбек», — каже Уляна Рудіч, HR-менеджерка EdCamp Ukraine — спільноти відповідального вчительства та членкиня журі конкурсу. 

Винагороди переможцям конкурсу

Перша категорія (учні 11 класу) 

1 місце — грант на навчання у ХША на програмі бакалаврату ХША  (грант покриває 75% від вартості навчання на всі роки)

2 місце — грант на навчання на короткострокових курсах ХША (за вибором)

3 місце — мерч від ХША та знижка 25% на короткострокові курси ХША (за вибором)

Друга категорія учасників (учні 10 класу)

1 місце — грант на навчання у ХША на програму Нульовий рік у Харкові, Києві чи онлайн за вибором. (грант покриває 100% від вартості навчання)

2 місце — грант на навчання на короткострокових курсах ХША (за вибором)

3 місце — мерч від ХША та знижка 25% на короткострокові курси ХША (за вибором 

Для участі необхідно володіти базовими навичками графічної мови — малюнок, скетчинг чи креслення, але не обов’язково мати досвід у проєктуванні. Цей конкурс може бути першою спробою архітектурного проєктування. Дедлайн реєстрації на конкурс — 30 квітня 2021.  До участі в конкурсі можуть доєднатися школярі з усієї України.

 


Останні публікації цього розділу:

Відкрита закупівля послуг з розробки дизайну та створення сайту, який представлятиме молодіжну столицю Європи

БО TBPeopleUkraine оголошує конкурсні торги (тендер) на закупівлю будівельних робіт

Конкурс на закупівлю меблів

Конкурс на подання концептуальних документів для реалізації ініціатив щодо покращення продуктивності сільського господарства в Україні

Тендер продовжено: послуги з розробки онлайн гри

Тендерне оголошення для закупівлі будівельних матеріалів/ інструментів