ІІІ Всеукраїнський Форум із міжнародною участю “Дитина у тривожному середовищі: розвивальні і відновлювальні практики”

Завершено

Форум
ІІІ Всеукраїнський Форум із міжнародною участю “Дитина у тривожному середовищі: розвивальні і відновлювальні практики”

Середовище безпеки та розвитку для кожної дитини – це один із найкращих індикаторів суспільного благополуччя та рівня якості життя в країні.

На жаль, українське сьогодення усе ще приховує чималу кількість ризиків щодо дитини. Випадки булінгу, проблеми насильства, прояви підліткової агресії, кіберцькування, суїцидальна поведінка, наслідки впливу військових дій на психіку дитини – про усе це та багато інших проблем ми чуємо ледь не щодня.

Як цьому зарадити? Що потрібно робити та що вже робиться? Як мають діяти фахівці, батьки та суспільство аби зробити сьогодення та майбутнє дітей дійсно безпечним та щасливим?

Саме цим питанням присвячуватиметься робота ІІІ Всеукраїнського Форуму з міжнародною участю “Дитина у тривожному середовищі: розвивальні і відновлювальні практики”!

Форум – це потужна платформа для комунікації, представлення найновіших наукових здобутків, обміну практичним досвідом та поширення найкращих українських та зарубіжних практик в сфері психічного здоров`я та соціального благополуччя дитини.

Запрошуємо до участі:

  • фахівців-практиків у галузі соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології, освіти, юриспруденції, державного управління тощо;
  • викладачів, аспірантів та студентів фаху “Соціальна робота”, “Соціальна педагогіка”, “Психологія”, “Педагогіка” та інших гуманітарних спеціальностей
  • лідерів організацій громадянського суспільства;
  • представників державних структур.

Тематичні напрямки роботи Форуму:

  • Підтримуючі послуги для сімей і дітей у громаді в умовах децентралізації
  • Представництво інтересів дитини: правові та соціально-педагогічні аспекти
  • Деінституціалізація чи збереження системи інституційного догляду: український вибір
  • Шкільне середовище – простір  безпеки, підтримки та розвитку дитини
  • Дитина у медіасередовищі: загрози, виклики та можливості.

Активності заходу включатимуть доповіді-презентації від науковців та практиків в галузі соціальної роботи, психології, соціальної педагогіки, освіти, юриспруденції, державного управління.

Практична складова Форуму буде представлена лінійкою майстер-класів та воркшопів від українських та зарубіжних фахівців, присвячених кращим соціально-педагогічним і соціально-психологічним практикам роботи з дітьми, сім’ями та громадами.

Для попередньої реєстрації на Форум просимо заповнити реєстраційну форму за посиланням до 25 травня 2021 року.

Для бажаючих представити майстер-клас в рамках Форуму просимо заповнити реєстраційну форму за посиланням до 10 травня 2021 року.

Формат проведення Форуму: проведення заходу планується у змішаному форматі (оф-лайн та он-лайн) із дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо проведення масових заходів.

За умови розгортання несприятливої епідеміологічної ситуації в Україні Форум буде проведено повністю в он-лайн форматі.

Слідкувати за новинами можна у Facebook-події Форуму  Більше інформації про Форум: тут.

Контактна інформація: [email protected], (063) 598-13-76 – Анастасія Голотенко.

Організатори Форуму: кафедра соціальної реабілітації та соціальної педагогіки факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка у партнерстві з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Офісом Уповноваженого Президента України з прав дитини та Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні (FES-Ukraine).