Петиція на підтримку громадянського суспільства Росії

Прямо зараз, Російська влада утискає основні свободи людини в Росії. А втім, багато людей в Росії продовжують висловлювати свою позицію, незважаючи на утиски. Ми додаємо наші голоси, щоб ...

Police violently disperse a spontaneous protest, Moscow
Петиція на підтримку громадянського суспільства Росії

Прямо зараз, Російська влада утискає основні свободи людини в Росії. А втім, багато людей в Росії продовжують висловлювати свою позицію, незважаючи на утиски.

Ми додаємо наші голоси, щоб підтримати громадянське суспільство Росії у його нелегкій боротьбі.

Після переобрання Володимира Путіна основні права людини, такі як свобода слова, право на мирні збори і свобода асоціацій були суворо обмежені. Високі штрафи за «несанкціоновані» громадські зібрання, таврування ЛГБТ спільноти, введення закону, який змушує більшу частину неурядових організацій реєструватися як «іноземних агентів», широке і неоднозначне юридичне визначення державної зради і шпигунства, повторна криміналізація дифамації, а також кримінальна відповідальність за «образу релігійних почуттів віруючих» обмежують свободу і розвиток громадянського суспільства в Росії. Ці обмеження порушують Конституцію Російської Федерації та міжнародні стандарти у галузі прав людини.

Серед прав та свобод, які опинилися «на межі вимирання» в Росії:

Свобода слова – за “наклеп” та “зрадництво” встановлюються високі штрафи, щоб зупинити журналістів і правозахисників від критики уряду.

Право на мирні збори – закони обмежують громадські протести та жорстоко придушують мирні демонстрації.

Свобода асоціацій – новий закон вимагає від НУО, які отримують фінансування ззакордону і займаються, в широкому сенсі, «політичною діяльністю», обов’язоково зареєструватися як «іноземні агенти». Недотримання цього зобов’язання може призвести до закриття організації і покарання – аж до тюремного ув’язнення – лідерів організації.

Права ЛГБТ – введення штрафів за «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх» на практиці означає упередження та дискримінацію ЛГБТ.

Свобода вираження поглядів – внесення штрафів за «образу релігійних почуттів віруючих» використовуються для обмеження свободи вираження думок і творчості.

Ці закони повинні бути скасовані, так як вони суперечать Конституції Російської Федерації і нормам міжнародного права в галузі прав людини, які Росія взяла зобов’язання дотримуватися. Ми вимагаємо, щоб право на свободу вираження поглядів,право на мирні збори і асоціацій поважалися в Росії.

Усі справи

Джерело : cases.amnesty.org.ua


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи