“Ви не самотні в цю страшну годину випробувань”: польські НУО підписали декларацію солідарності

"Агресія проти України є загрозою для всього демократичного світу; це польське, європейське та глобальне питання. Це теж наша справа", — майже 400 польських громадських організацій підписали ...

ukraina-polska-flagi-3x2
“Ви не самотні в цю страшну годину випробувань”: польські НУО підписали декларацію солідарності

“Агресія проти України є загрозою для всього демократичного світу; це польське, європейське та глобальне питання. Це теж наша справа”, — майже 400 польських громадських організацій підписали декларацію солідарності з Україною.

Подаємо текст заяви повністю:

Солідарні з Україною. Декларація солідарності між польськими громадськими організаціями та Україною

Вранці 24 лютого армія Російської Федерації напала на Україну. На територію України увійшли бронетанкові війська, українські міста під бомбардуванням. Наш східний сусід перебуває у стані війни. Збройна агресія створила пряму загрозу життю та здоров’ю мільйонів українців, їхньому майбутньому та прагненню жити в демократичній, незалежній державі.

Напад Російської Федерації порушує фундаментальні принципи міжнародного права, на яких базується мирний світовий порядок.

Ми, представники громадських організацій Польщі, рішуче протестуємо проти нападу армії Російської Федерації на незалежну Україну.

Висловлюємо свою солідарність з громадянами України, змушеними воювати на захист своєї країни, і з усіма жертвами агресії, яка триває з 2014 року, що призвела до загибелі тисяч людей й змусила мільйони людей залишити свої домівки. Ви не самотні в цю страшну годину випробувань!

Як представники польських громадських організацій ми заявляємо про готовність допомогти українським громадянам, які потребуватимуть підтримки в результаті війни. Ми також запевняємо українську громаду в Польщі в нашій дружбі та солідарності. Ми готові з подвоєними силами підтримувати українські громадські організації, які діють в нашій країні, щоб допомогти їм подолати виклики, з якими вони зіткнуться у цей непростий час.

У світі, де повага до основоположних засад поступається місцем свавільному застосуванню збройного насильства, жодна вільна держава і суспільства не можуть відчувати себе в безпеці. Тому агресія проти України є загрозою для всього демократичного світу; це польське, європейське та глобальне питання. Це теж наша справа.

Проглянути список організацій, що підписали декларацію, можна тут: https://bit.ly/3C2icRp


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади

Опитування щодо нового курсу YouControl Academy “OSINT для журналістів-розслідувачів”